Waarom Atlético 2 seizoenen lang bijna elke wedstrijd in een ander shirt speelde

Wanneer het nieuwe shirt van je favoriete club gepresenteerd wordt is het altijd eventjes wennen. Dat kan te maken hebben met een nieuw design, nieuwe kleurencombinaties of zelfs een nieuwe sponsor. In de seizoenen 2003/2004 en 2004/2005 was het voor de fans van Atlético Madrid onmogelijk om er aan te wennen, want ze speelde bijna iedere wedstrijd met een ander shirt. Dat had allemaal te maken met een zeer opmerkelijke sponsordeal.

Hollywood sponsoring

De Spaanse club had een sponsordeal getekend met Columbia Pictures, één van de meest bekende filmproducenten uit Hollywood. Door deze sponsor mochten ze de sponsoring op het shirt elke keer veranderen als er een nieuwe film gelanceerd werd en dat zorgde voor bizarre resultaten.

In twee seizoenen tijd prijkte de titels van grote films als Spiderman, Bad Boys 2, Hellboy, Resident Evil, Peter Pan, The Terminator, Hitch en nog veel meer op de shirts van Simeone (toen nog als speler van Atléti), Torres en zijn teamgenoten. Hieronder hebben we eventjes een selectie gemaakt van de raarste shirts die toen gedragen werden.

Spiderman

Hellboy

Resident Evil

White Chicks

The Punisher

Peter Pan

S.W.A.T.

Bad Boys 2

Ja dit kunnen we met recht één van de meest bijzondere sponsordeals ooit noemen. Gelukkig duurde die niet lang, want een succes willen we het niet echt noemen.

Recenter, maar minstens zo opmerkelijk, nieuws omtrent Atlético Madrid is dat Griezmann steeds wegloopt als de teamfoto genomen wordt. Hier lees je waarom hij dat doet.

Bron: Football Shirt Collective