Barça krijgt groen licht voor vernieuwd Camp Nou en onthult nieuwe afbeeldingen

Het is al even geleden dat FC Barcelona aankondigde dat het iconische Camp Nou een flinke facelift en uitbreiding gaat krijgen. Nu zijn ze een stap dichterbij dat doel, want ze hebben groen licht gekregen van de ‘Barcelona City Council Governing Board’. Het gaat dan om een verhoging van de capaciteit van 90.000 naar 105.000.

Nieuw Camp Nou

De vernieuwing gaat in totaal €600 miljoen kosten en zou klaar moeten zijn in 2021. Naast de uitbreiding zal het ‘nieuwe Camp Nou’ ook een prachtig nieuw dak krijgen. Daarnaast moet het stadion het centrum van de lokale community worden door de omringende La Maternitat en Sant Ramon districten te verbeteren, ook op het gebied van transport connecties. De particuliere gebieden rond het stadion zullen als groene ruimtes voor de fans gebruikt worden.

De volgende stap die de club moet nemen om tot dit prachtige vernieuwde stadion te komen is groen licht ontvangen van de ‘Municipal Council’ en dat zal deze maand beslist worden. Om iedereen tot die tijd zoet te houden heeft Barça indrukwekkende nieuwe afbeeldingen van het stadion en het omliggende gebied onthuld. Schitterend!

In Engeland kunnen we al wat sneller dan 2021 een nieuw stadion verwachten. Het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur moet namelijk voor de start van komend seizoen klaar zijn en Harry Kane & Hugo Lloris geven al vast een kleine tour door het stadion.

Bron: SoccerBible