Wat betekent de Dybalamask celebration eigenlijk precies?

Eerder brachten we jullie op de hoogte van Dybala’s nieuwe celebration. De Argentijn viert zijn doelpunten op een manier die in Amerika inmiddels bekend staat als de ‘minidab’. En aangezien hij, en zijn voormalig teamgenoot Pogba, één van de eerste voetballers waren die de échte dab gebruikten leek het ons zeer voor de hand liggend dat zijn nieuwe move een minidab was. Niets blijkt minder waar, aldus Dybala. Het is de Dybalamask.

Een tijdje geleden vroeg hij zijn volgers deze betekenis eerst te raden. De persoon die het als eerste goed had zou een door Dybala gesigneerd shirt winnen. Aangezien Dybala zijn vader al op 15-jarige leeftijd verloor dachten vele fans dat het gebaar met zijn overleden vader te maken zou hebben. Tussen de 3.500 reacties zat geen enkele juiste, zo verklaarde de Argentijn vanmiddag. Niet zo gek ook, want de betekenis is ook wel erg vergezocht en chliché:

“Dybalamask’ is heel eenvoudig. Het is het masker van een gladiator. Wanneer we het moeilijk hebben, is het soms nodig om een masker op te zetten dat je sterker maakt, zonder onze glimlach en vriendelijkheid te verliezen.”

Oke, een minidab is al best saai, maar deze uitleg is echt té cheezy. Alsof er net iets te lang over nagedacht is. Misschien wel door hetzelfde marketingbureau als wat het zwaar bekritiseerde nieuwe logo van Juventus presenteerde. De Argentijnse kroonprins is sowieso hard bezig om zijn eigen ‘merk’ te creëren, want onlangs presenteerde hij ook al zijn eigen logo.

Leestip: Grafisch designer geeft nieuw Juventus logo een upgrade