Falcao’s wederopstanding wordt duidelijk met deze waanzinnige cijfers

Een van de meest indrukwekkende teams van dit seizoen is ongetwijfeld AS Monaco. Ze zijn doorgestoomd tot de halve finale van de Champions League, de club barst van het talent en dan hebben ze nog die ene gelouterde wereldspits: El Tigre, oftewel Falcao. Na moeizame periodes in Engeland heeft hij zijn vorm weer hervonden en hij heeft de cijfers om het te bewijzen. Hij mag zich zelfs de meest effectieve spits in de geschiedenis van UEFA’s clubcompetities noemen.

Falcao in bloedvorm

De Colombiaan scoorde tegen Dortmund alweer zijn 24e doelpunt van het seizoen in 32 wedstrijden. Indrukwekkend, maar die goal zorgde voor een ongelofelijk record. Hij heeft nu 45 goals gemaakt in 50 wedstrijden in de Europa League, Champions League en UEFA Super Cup, waarmee hij op een gemiddelde van 0.9 goals per wedstrijd komt. Nog nooit was iemand zó effectief.

Maar daar houden de waanzinnige cijfers van ‘El Tigre’ nog niet op, want van de 24 teams waar tegen hij gevoetbald heeft in die Europese clubcompetities, heeft ‘ie tegen maar liefst 22 verschillende clubs gescoord. Alleen Sevilla en Tottenham wisten de Falcao-machine te stoppen.

We kunnen dus gerust concluderen dat Falcao helemaal terug is. Misschien lukte het niet in Engeland, maar bij Porto, Atlético en nu Monaco laat hij toch zien dat hij het wel degelijk kan. Beest!

Leestip: Bizarre statistiek van Zlatan bewijst dat leeftijd slechts een getal is

Bron: The Sport Bible