EA Sports pakt met nieuwe FIFA 18 update een irritante glitch aan

Ongeacht de bakken kritiek die FIFA 18 de afgelopen maanden heeft gekregen is het volgens ons gewoon een heel goede game waar we ons al uren (lees weken) mee vermaakt hebben. Bovendien maken ze de game met verschillende updates steeds beter en er staat weer een flinke update klaar. Voor de pc is die al beschikbaar en op de consoles zal ‘ie binnenkort verschijnen. Deze keer pakken ze één van de meest irritante glitches aan en hebben ze nog veel meer verbeteringen in petto.

De aftrap glitch

Veel FUT Champions spelers zagen dat het veel te gemakkelijk was om direct vanuit de aftrap te scoren door het rare gedrag dat de verdedigers vertonen. Ze vielen de aanvallers niet aan, waardoor het heel gemakkelijk was om er doorheen te dribbelen en op goal te schieten. EA Sports heeft dat aangepakt door de defensieve organisatie vanaf de aftrap te verbeteren en het gedrag van de spelers aan te passen. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker om vanaf de aftrap op te stomen tot het doel van de tegenstander.

FUT Champions tenues

Een andere behoorlijk belangrijke verandering bij FUT Champions is te zien in de tenues. Je krijgt het tenue van de tegenstander namelijk niet te zien, zowel in de gameplay als in het pre-match menu. In plaats daarvan draagt jouw tegenstander je tweede tenue. Dat is dus het thuis- of uittenue wat je die wedstrijd niet draagt. Zorg er dus voor dat die tenues niet op elkaar lijken, want anders maak je het jezelf heel moeilijk. Waarom ze dit doen? Je hebt er van die gasten tussen zitten die al bang worden als ze jouw tenue zien en daarom de wedstrijd al verlaten voordat ‘ie begonnen is. Hiermee wordt selectieve matchmaking gelimiteerd.

Stadions

De laatste grote verandering bij FUT Champions is het gebruik van de stadions. Iedereen gaat namelijk alle wedstrijden afwerken in het FeWC Stadium. Ook zullen dit allemaal avondwedstrijden zijn, waardoor je nooit meer last hebt van irritante schaduwen.

Gameplay

In de algemene gameplay is ook het een en ander veranderd. Keepers wilde de bal nog wel eens om onverklaarbare redenen wegtrappen als je een balletje terug speelde, maar als het goed is heb je zelf meer controle over de keeper na de update. Hieronder vind je de volledige lijst van veranderingen.

Als het goed is ga je door deze update dus nog meer genieten van jouw potjes FIFA. Wat ook zou helpen bij het genieten van FIFA spelen is het beheersen van je woede en andere mentale aspecten. Door deze 7 mentale tips word je een betere FIFA speler.