Dit is waarom Griezmann steeds wegloopt bij de teamfoto van Atlético

De laatste weken verschijnen steeds vaker teamfoto’s van Atlético Madrid waarop Antoine Griezmann vervroegd de benen neemt. Terwijl alle spelers gehoorzaam poseren tot alle fotografen klaar zijn loopt de Fransman al uit de foto. Dit tafereel was voor veel media reden tot speculatie, maar Marca beweert nu te weten waarom Grizi dit doet.

Gebrek aan vertrouwen

Verschillende media plaatsten berichten dat Griezmann zou weglopen omdat hij liever geen deel meer uitmaakt van het team. Hij zou toe zijn aan een nieuwe stap en daarom niet graag op de teamfoto verschijnen. Nu blijkt dit niet de reden te zijn, en dat leek ons al vrij onwaarschijnlijk, maar de Spaanse krant Marca schijnt te weten dat het gebrek aan vertrouwen en vorm (hij heeft al sinds 27 september niet meer gescoord) de reden is. Griezmann loopt uit beeld om zo als eerste naar de wedstrijdbal te lopen en deze een keer in het doel te kunnen schoppen. Nog voordat het beginsignaal heeft geklonken. Het zou een manier zijn om het gevoel terug te winnen.

Onderstaande foto werd genomen voorafgaand aan de wedstrijd Deportivo La Coruña – Atlético Madrid (0-1) van afgelopen weekend. Twee weken geleden, uit bij Celta de Vigo, gebeurde nagenoeg hetzelfde.

De krant meldt nog dat Griezmann het niet elke wedstrijd lukt om de bal vroegtijdig te pakken. Maar als dit de reden is om eerder weg te lopen dan blijkt maar weer dat voetballers soms de raarste dingen doen om hun draai (weer) te vinden of behouden. Een ander mooi voorbeeld is de keeper van Dortmund, Bürki, die  ook alle mogelijke moeite om de bal voorafgaand aan de wedstrijd even te voelen. Ook Benzema’s ritueel is vreemd.

Foto: Ángel Rivero, Marca.