Het kopen van FIFA packs wordt in de toekomst misschien verboden

EA Sports zit in de hoek waar de klappen vallen. FIFA 18 ligt onder vuur in de community en na de lancering van Star Wars Battlefront II kregen ze bakken met kritiek omdat het vrijspelen van hoofdrolspelers te lang zou duren, tenzij je geld betaald voor ‘loot boxes’ waar deze items in kunnen zitten. Bij FIFA kennen we hetzelfde idee, waar je packs kunt kopen in de hoop dat daar spelers als Ronaldo in zitten. Dat zou in de toekomst misschien verboden kunnen worden als het aan de Belgische Minister van Justitie Koen Geens ligt.

Verbod op het kopen van FIFA packs

Koen Geens richtte zich in gesprek met VTM Nieuws vooral op Star Wars Battlefront 2 en het kopen van ‘loot boxes’ waarvan de spelers van te voren niet weten wat er in zit. Daardoor kan het gezien worden als een manier van gokken, want je geeft geld uit in de hoop dat je iets wint. De resultaten in zo’n ‘loot box’ kunnen echter vies tegenvallen. Dat weet je zelf ongetwijfeld als je weer eens een FUT pack hebt gekocht in de hoop dat er een topspeler als Ronaldo in zit, maar dat je het uiteindelijk moet doen met een derderangs spits die niets oplevert.

Vooral omdat ook kinderen deze spellen spelen wil Geens dat het verboden wordt. ‘Als je gamen en gokken op die leeftijd gaat vermengen dan is dat bijzonder gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van dat kind,’ aldus de minister in gesprek met VTM. De Belgische kansspelcommissie is inmiddels een onderzoek gestart naar microtransacties in dit soort games.

Packs verdienen op basis van je online prestaties zouden uiteraard wel gewoon mogelijk moeten blijven, maar het gaat dus vooral om het kopen van deze packs. Misschien maar goed ook voor je bankrekening. Of voor je tv, want zelfs áls je Ronaldo packt kan het helemaal mis gaan. Hieronder het bewijs.

De druk op FIFA 18 neemt zoals we in het begin van dit artikel schreven niet alleen toe door dit soort onderzoeken, want ook de community is behoorlijk klaar met de nieuwe game. Ze zijn zelfs een protest gestart dat inmiddels door vele duizenden gamers gesteund wordt. Meer daarover lees je hier.

Bron: Datanews