Nike lanceert epische video ter promotie van nieuwe voetbalschoen

Nike en epische voetbalcommercials, het is een match made in heaven. We kennen allemaal nog de legendarische video’s van Joga Bonito, het 3 tegen 3 toernooi in een kooi op het schip, de Braziliaanse selectie op het vliegveld, de botsing tussen Portugal en Brazilië in de catacomben voor de wedstrijd en zo kunnen we nog even doorgaan. Aan dat lijstje mag de nieuwe video ter promotie van Nike’s nieuwe PhantomVSN toegevoegd worden.

Awaken the Phantom

De video is afgeladen met sterren uit het verleden, heden en toekomst: Coutinho, de Bruyne, Neymar, Ronaldinho, Pirlo én onze eigen Xavi Simons (in Nederlands Elftal trui). Je weet wel, dat 15-jarige wonderkind van Barça. Zoals vaker het geval bij Nike is de video een perfecte combo van spektakel, gruwelijke visuals, vette muziek en de nodige dosis humor. Eigenlijk willen we er verder niet teveel over zeggen, want dit moet je gewoon zien.

Echt heel sick gedaan. De video komt met het onderschrift: Be the one they fear, wat ‘ben degene waar ze bang voor zijn’ betekent. Nike richt zich hiermee voornamelijk op de behendige spelmakers die tot alles in staat zijn, van dodelijke dribbels en passes tot scoren. Een type de Bruyne of Coutinho dus.

Voor deze video waren we trouwens al fan van de nieuwe Nike PhantomVSN, vanwege de prachtige looks, innovaties en de lichte Total 90 vibes. Vandaag werd de nieuwste kleuruitvoering gepresenteerd en dat is wat ons betreft de beste tot nu toe.