Lukaku komt met een geniaal ‘Premier League All-Star Game’ idee

Je hebt vast wel eens gehoord van de jaarlijkse NBA ‘All-Star Game’ toch? Ieder jaar wordt er in februari een oefenwedstrijd gespeeld tussen de beste spelers van de basketbalcompetitie. De teams worden samengesteld door de twee spelers die de meeste stemmen hebben gekregen van het publiek, wat vaak ook de beste spelers zijn. Bij Romelu Lukaku ging hierdoor een lampje branden: waarom is dat er niet in het voetbal?

Premier League All-Star Game

Om nog preciezer te zijn: waarom is dat er niet in de Premier League? Het is een vraag die Lukaku, die overigens ook een basketbal-fan is, zich hardop afvroeg op Twitter. Zijn idee is wel iets anders dan in de NBA, want hij stelt een wedstrijd voor tussen de beste spelers van Noord-Engeland tegen het Zuiden. Fans mogen dan stemmen wie onderdeel zal worden van de twee teams.

Hij voegde daar nog eventjes @premierleague en @FA aan toe in de hoop dat zij het op zouden pikken. Wij zeggen doen, want hoe vet zou dat zijn?! Daarnaast kan het ook voor deze partij interessant zijn, want het zal toch weer een hoop geld opleveren. En da’s toch wel belangrijk in Engeland.

Noord vs. Zuid: wie wint?

Logischerwijs denk je bij Noord dan aan speler van City, United en Liverpool, terwijl Zuid vertegenwoordigd zou worden door Chelsea, Tottenham en Arsenal. Uiteraard zouden spelers van andere teams ook mee mogen doen. Hieronder hebben we een aantal mogelijke opstellingen van de All Star teams geselecteerd. Voor welke opstelling zou je gaan en wie zou er winnen?

Noord

Zuid

Wij neigen naar team Noord, zeker dit seizoen. Wat denk jij? En zou dit iets kunnen zijn voor andere Europese competities zoals de Eredivisie? Eén ding is zeker: het zal een hele opgave worden om de fans van verschillende clubs zonder problemen met elkaar te mixen.

Bron: Sport Bible