PSV presenteert het op Philips geïnspireerde derde tenue

Het seizoen van PSV is dramatisch begonnen met de uitschakeling in de Europa League, maar komend weekend hebben ze de kans om die flinke kater weg te spoelen in de eerste thuiswedstrijd tegen AZ. Een dag voor die wedstrijd hebben de Eindhovenaren het nieuwe derde tenue gepresenteerd. Een tenue dat normaal gesproken vooral voor Europese uitwedstrijden bedoelt is, maar daar is dus geen sprake meer van.

PSV derde tenue 2017/2018

Het tenue is een ode aan de oorsprong van PSV: Eindhoven, Brabant en founder Philips. Die verwijzing naar Philips is het meest duidelijk door de volledig blauwe kleur. Ook het broekje en de sokken hebben die kleur gekregen. Umbro heeft het shirt speciaal voor PSV geweven. In de stof van het shirt zijn zowel de Eindhovense vibes verwerkt en de blokstructuur verwijst naar de Noord-Brabantse roots.

Het nieuwe derde tenue zal bij eventuele uitwedstrijden in de KNVB Beker gedragen worden en bij sommige uitwedstrijden in de Eredivisie. Als we heel eerlijk zijn vinden we dit niet echt een mooi tenue. Het doet ons meer denken aan een trainingstenue en ook de donkerblauw kleur rond de oksels voegt wat ons betreft weinig toe.

Het nieuwe derde tenue van PSV is vanaf vandaag verkrijgbaar via de PSV FANstore. Wij zijn overigens wél fan van het nieuwe uitshirt van PSV. Die kun je hier checken.