Waarom sommige spelers als Dybala volledig zwarte schoenen dragen

Als je tegenwoordig naar voetbalwedstrijden op televisie kijkt zie je om de voeten van voetballers bijna exclusief felle kleurtjes. Van knalgroen tot roze en van geel tot paars, geen kleur is te gek. Voor de merken die deze voetbalschoenen maken is het een logische keuze, want hierdoor vallen de schoenen lekker op en krijgen ze extra aandacht. Toch zie je zo af en toe ook nog een grote speler op volledig zwarte schoenen spelen, maar dat doen ze niet omdat ze het zo mooi vinden.

Zwarte voetbalschoenen

De meeste profvoetballers die op topniveau actief zijn hebben een contract met merken als Nike, adidas en PUMA. Daar hoort bij dat ze de laatste kleuruitvoeringen van de schoen moeten dragen en niet geheel toevallig hebben die bijna altijd een felle kleur. Deze voetballers dragen pas zwarte voetbalschoenen als het contract met het desbetreffende merk ten einde loopt en als ze in onderhandeling zijn met andere merken over een nieuw contract. We nemen even Dybala als voorbeeld.

Het contract van Dybala bij Nike is ten einde gekomen en daarom mag hij niet aan de wereld laten zien dat hij op Nike voetbalschoenen speelt. Dat is de reden waarom hij de schoen helemaal zwart maakt en er geen Nike logo te zien is. Aangezien spelers als Dybala een gigantisch contract kunnen krijgen bij Nike of adidas speelt hij dus tijdelijk op zwarte voetbalschoenen en kan hij met beide partijen onderhandelen over een contract waar hij het maximale uit kan halen.

Op dit moment speelt hij trouwens nog ‘gewoon’ op de Nike Mercurial Superfly en daar heeft hij zijn eigen logo op laten zetten. Er wordt verwacht dat de Argentijn de stap naar adidas gaat maken, want het Duitse merk komt later dit jaar met een volledig nieuwe silo waar hij hét gezicht van kan worden. En dat betekent veel geld voor Dybala.

Conclusie: als je spelers met volledig zwarte voetbalschoenen ziet zonder een zichtbaar logo wil dat zeggen dat zijn contract bij het merk ten einde is en dat hij met andere merken praat over een contract, of met het huidige merk over een verbeterd contract. Niet omdat hij het zo mooi vindt dus.

Leestip: Dit zegt de kleur van je voetbalschoenen over jou als persoon