Kan jij zelfs het trainingsschema van het Korps Mariniers aan?

Wij van Never Offside weten als geen ander dat de moderne voetballer een super fit lichaam moet hebben. Met alleen techniek win je namelijk geen wedstrijden meer. Om jouw body onverslaanbaar te krijgen voorzien we je dan ook wekelijks van perfecte oefeningen en tips. De kans dat jij een goede fitheid hebt is dus groot, maar wij vragen ons af of je zelfs zo fit bent dat jij een fitheidstest van echte mariniers aan zou kunnen?

korps mariniers defensie

Een voetballer weet hoe het weer invloed op een wedstrijd kan hebben. Een slecht veld, veel wind en regen kunnen een wedstrijd loodzwaar maken. Zeker als je lichaam daar niet helemaal klaar voor is. Afgetrainde mariniers lachen om een zompig veldje en een beetje wind, want deze helden begeven zich immers altijd op de zwaarste plekken ter wereld. Van ijzige poolkappen tot kurkdroge woestijnen in Afrika. Niet op kort gemaaide velden, maar in het water, op ruige terreinen en zelfs in de lucht.

Mariniers zijn, net als voetballers, teamplayers die keihard moeten trainen om onverslaanbaar te worden. Ook jij bent een teamplayer met doorzettingsvermogen, maar zou jij jezelf werkelijk durven meten met een marinier? Het kan, want Defensie heeft een trainingsschema beschikbaar gesteld om jou fit genoeg te krijgen om hun Fitheidstest te doorstaan.

Trainingsschema en Fitheidstest

Het trainingsschema brengt jouw lichaam in 16 weken naar een staat die nodig is voor de Fitheidstest voor het Korps Mariniers. Die is pittig, want tijdens deze test moet jij in staat zijn een heleboel sit-ups, push-ups en pull-ups te kunnen, om vervolgens ook nog eens 2700m te gaan hardlopen (binnen 12 minuten). Dus heb jij het in je om een ontzettende held te zijn en de challenges van een marinier te trotseren? Meld je dan hier aan voor de Fitheidstest in juli en augustus en het bijbehorende trainingsschema.