Zo hard groeide Lieke Martens op instagram in slechts 20 dagen

De Nederlandse dames lijken het vrouwenvoetbal voorgoed op de kaart te hebben gezet. De stadions waren uitverkocht en wedstrijd op wedstrijd werden er kijkcijferrecords verbroken. Nederland leerde de Oranje leeuwinnen echt kennen, met als grootste blikvanger toch wel Lieke Martens. Als we een blik op haar instagramaccount werpen dan kunnen we concluderen dat de populariteit van vrouwenvoetbal heel hard gestegen is.

Instagram Martens explodeert

Als we kijken naar hoe de berichten van Martens presteren voor de start van het EK dan zien we een groot verschil met nu. Gemiddeld scoorde een foto’tje van de beste speelster van het EK vrouwenvoetbal zo’n 2.500 tot 3.000 likes. Dat aantal zie je behoorlijk toenemen na de transfer naar Barcelona, maar met name na de openingswedstrijd in Utrecht. De overwinningsfoto tegen Noorwegen scoort bijna 7.000 likes.

Een échte vlucht ontstaat na de overwinning op België. Opeens zijn foto’s met 25.000 likes geen uitzondering meer, met als hoogtepunt natuurlijk onderstaande foto.

A DREAM HAS COME TRUE!!!🏆🥇😍

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekss) op

Ruim 63.000 likes op één foto betekent dat haar instagramaccount zo’n 20 keer populairder werd in slechts 20 dagen tijd. Onderstaande foto staat bijvoorbeeld nog geen drie uur online en heeft (op het moment van schrijven) al bijna 29.000 likes te pakken.

Nu in de winkel @heldenmagazine 📸

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekss) op

Inmiddels zit Lieke Martens op ruim 137.000 volgers. Dit is meer dan bijvoorbeeld Lasse Schöne (132k), Karim El Ahmadi (134k) of Jurgen Locadia (51k). Hoeveel volgers Lieke Martens enkele weken geleden precies had weten we niet, maar het feit dat haar foto’s nu 10 tot 20 keer meer likes ontvangen doet ons vermoeden dat het nooit veel meer dan 15.000 volgers waren. Waarschijnlijk zijn er weinig accounts die in 20 dagen tijd met ruim 120.000 volgers zijn gestegen. Dat zegt toch wel iets over haar en de toegenomen populariteit van het vrouwenvoetbal in Nederland.

 Had je trouwens gezien dat de dames met een ander logo voetbalden dan de mannen van Oranje?