Zo ziet het perfecte mannenuiterlijk er volgens vrouwen uit

Staat er voor jou altijd een horde vrouwen langs te kant te schreeuwen wannneer een potje voetbal staat te spelen? Grote kans dat het komt door je ‘perfecte mannenlichaam’. Dat bestaat namelijk. Treadmill Reviews heeft onder 1000 vrouwen onderzoek gedaan naar wat voor hun het perfecte mannenlichaam is. Wellicht spreken de uitkomsten in je voordeel, of juist niet?

Lengte

Een vrouw wil het liefst een man die minimaal 1,82 meter lang is en zo’n 84 kilo weegt. Op zich moet je een redelijke klerenkast zijn, of een flinke bierbuik hebben, om 84 kilo te wegen met 1,82. We vermoeden dat beide aspecten los van elkaar onderzocht zijn, want de gewenste borstomtrek wordt geschat op 104 cm en de taille op 84 cm.

Ogen

Heb je bruine ogen? Dan sta je 1-0 achter op de jongens met blauwe kijkers. Zo’n 35% van de vrouwen geeft aan dat ze meer op blauwe ogen vallen. Bruin krijgt 26% van de voorkeurstemmen, gevolgd door groen (22%) en hazel (10%).

Haar

Waar mannen vaak op blond lijken te vallen vinden vrouwen bruin haar het meest aantrekkelijk (42%). Blond is voor 22,5% van de vrouwen het meest aantrekkelijk. Zwart komt daar vlak achter met 21% en rood volgt op grotere afstand (11%).

Wat is meest belangrijk?

De vrouwen is ook gevraagd welke aspecten ze in welke volgorde het meest belangrijk vinden in het uiterlijk van een man:

  • Gezicht (33%)
  • Billen (21%)
  • Borstpartij (15%)
  • Ogen (10%)
  • Benen (8%)
  • Buik (3%)

Dat wordt dus flink aan de squats en gezichtsverzorging heren. En als dat niet lukt dat is dit ongetwijfeld de reden waarom sommigen altijd vrijgezel blijven.

Bron: Men's Health