1. FC Köln en Uhlsport lanceren hun bijzondere jaarlijkse carnavals-wedstrijdtenue

Het is inmiddels traditie: de 11e van de 11e (het begin van de Carnavalsperiode) komt steeds dichterbij en dat betekent dat de 1. FC Köln een carnavalstenue lanceert. De club doet dit sinds 2014 en ook dit jaar is het weer raak. Voor het eerst wordt dit shirt in samenwerking met shirtsponsor Uhlsport gemaakt, waar het afgelopen jaren gesponsord werd door Erima. En eerlijk is eerlijk, dit zoet er nog helemaal niet zo verkeerd uit.

Even ter vergelijking. Hieronder zie je de normale tenues van Köln voor 2018/2019. Daaronder zie je het Carnavalsshirt voor 2018/2019 en dan moeten wij bekennen dat een stuk mooier te vinden dan elk van de drie ‘normale’ tenues.

Weinig spannend dus. En dan nu het Carnavals ‘trikot’.

Een stuk leuker toch? Wij vinden in elk geval van wel. In het midden van de borst vind je het stadswapen en ook op de mouwen komen de kroontjes uit dit wapen terug. De rood-witte banen staan ook voor de stadskleuren. Best wel stijlvol voor een carnavalstenue als je het ons vraagt. Zeker als je het gehele tenue bekijkt met de gele belettering achterop. Helemaal niks mis mee.

Met dit shirt kun jij je in Köln gerust vertonen de komende tijd. In Nederland is het niet te koop, maar je kunt het ongetwijfeld op de webshop van FC Köln proberen. Kost je wel zo’n €89 euro.