De 10 beste series om de winterstop mee door te komen

De winterstop staat weer voor de deur en dat betekent dat het voetbal even naar achteren schuift. Geen trainingen, geen wedstrijden en veel minder voetbal op tv. Gelukkig hebben we de Premier League nog, maar wat te doen met al die andere vrije uren? Onze tip: lekker op de bank ploffen en een dikke serie aanzetten. Het moge duidelijk zijn dat we in een serie-tijdperk beland zijn en dat films voortaan op plek twee komen. Maar wat zijn de vetste series? Er worden namelijk zoveel nieuwe gemaakt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dit zijn volgens ons de 10 beste om de winterstop mee door te komen.

Westworld (9.2 IMDb)

De heetste serie van het moment is zonder twijfel Westworld, dat nu al HBO’s best bekeken eerste seizoen ooit is. Het gaat over een futuristisch ‘wilde westen’ dat gevuld is met kunstmatige bewoners. De bezoekers, échte mensen die in de gewone wereld de rijkste zijn, kunnen zich hier helemaal uitleven en doen waar ze zelf zin in hebben. Natuurlijk loopt het een en ander uit de hand. Er is een hoofdrol weggelegd voor Anthony Hopkins, dus dan weet je dat het goed zit. Er is tot nu toe 1 seizoen uit die 10 afleveringen van een klein uur kent.

Game of Thrones (9.5 IMDb)

Als je hier nog niet aan begonnen bent wordt dat echt hoog tijd. Door velen, waaronder ons, wordt dit gezien als de beste serie ooit. Negen nobele families strijden om het mythische Westeros. Ondertussen komt een ‘uitgestorven’ ras, dat dood en verderf wil zaaien, na een afwezigheid van duizenden jaren weer tot leven. Denk aan gigantische battles, verraad, seks, draken en andere epische shit. Seizoen 7 wordt in juni 2017 verwacht, dus je hebt nog even om de eerste 6 seizoenen er doorheen te knallen. Daar ga je sowieso geen spijt van krijgen.

Fargo (9.0 IMDb)

Van deze serie zijn inmiddels twee seizoenen uit en beide seizoenen hebben een compleet ander verhaal. In seizoen 1 stelen Billy Bob Thornton en Martin Freeman de show met een bizar moordverhaal. Het tweede seizoen gaat er nog heftiger aan toe. Eén ding is zeker: er gebeuren bizarre dingen in Fargo, Minnesota.

Black Mirror (8.9 IMDb)

In onze real life wereld neemt technologie de overhand en dat merken we in het dagelijkse leven. Iedereen is verdronken in zijn telefoon en vindt social media belangrijker dan echt contact. Black Mirror speelt hier op in door de duistere kant van technologie en de invloed ervan op mensen te tonen.

Peaky Blinders (8,8 IMDb)

Cillian Murphy speelt Tommy Shelby, de leider van een gangster familie in de jaren ’20 in Birmingham. Zijn bende staat bekend om het gebruik van geweld en de scheermessen die ze verstopt hebben in hun caps. Hele vette sets, veel geweld en een topverhaal maken dit één van onze favoriete series ooit. Er zijn tot op heden 3 seizoenen van 6 afleveringen uitgebracht en seizoen 4 komt eraan.

Narcos (8.9 IMDb)

De immens populaire serie over de jacht op Pablo Escobar, ’s werelds meest beruchte drugskoning ooit. De serie volgt de agenten die hem willen pakken, maar ook Pablo zelf. Een serie vol spanning, geweld, drugs en bizarre situaties. Sommigen leveren kritiek op deze serie omdat er teveel afgeweken wordt van het échte Pablo-verhaal, maar al het spektakel maakt dat meer dan goed.

House of Cards (9.0 IMDb)

Een kiezelharde strijd om het Witte Huis met een meesterlijke hoofdrol voor Kevin Spacey. Hij wil niets liever dan president van Amerika worden en, samen met zijn vrouw Claire, vreest hij niet om daar alles voor in de strijd te gooien. Vanaf de eerste scène weet je dat dit een klapper van een serie wordt. Zeker na het afgelopen verkiezingsjaar in de VS is dit een absolute aanrader, met het laatste seizoen (4) tot nu toe als hoogtepunt. Seizoen 5 komt eraan.

The Grand Tour (9.4 IMDb)

Toen Jeremy Clarkson en zijn vrienden Top Gear verlieten was het wachten op een nieuwe show van het populaire trio. Die is er nu met The Grand Tour en het is vanaf nu zelfs in Nederland te zien via Amazon Prime. Wat valt er nog meer over deze serie te zeggen dan dat je de ziekste wagens voorbij ziet komen, spectaculaire stunts en dat allemaal met de nodige dosis humor. Geniaal.

Planet Earth II (9.8 IMDb)

Na het succes van Earth kon een tweede deel niet uitblijven. Precies 10 jaar na dato is het tweede deel uitgekomen van de mooiste natuurdocu’s ooit en zoals je aan de IMDb notering ziet maakt het alle verwachtingen meer dan waar. In de zesdelige serie wordt de aarde in kaart gebracht, van bergen tot steden. Op dit moment is het nog niet op legale wijze in Nederland te zien, maar daar zijn vast wel wat trucjes op te bedenken.

Stranger Things (9.0 IMDb)

Een sci-fi serie met een serieuze 80’s vibe die ongelofelijk spannend en meeslepend is. Als een jongetje op mysterieuze wijze verdwijnt gaan zijn moeder, vrienden en politie op zoek naar het jongetje én de oorzaak. Ze moeten angstaanjagende & duistere krachten confronteren om de jongen te vinden. Seizoen 1 is inmiddels afgelopen, maar een tweede seizoen is al aangekondigd.

Leestip: Deze 5 voetballers zouden perfect zijn voor een rol in Game of Thrones