10 dingen die wel in FIFA 17 kunnen, maar in realiteit onmogelijk zijn

EA Sports doet er elk jaar alles aan om de nieuwe FIFA nog beter en realistischer te maken. Daar slagen ze eigenlijk ook ieder jaar weer in, want ook FIFA 17 is weer een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Zeker op visueel gebied. Toch zullen er altijd dingen in het spel verwerkt zijn die je in de realiteit nooit zult zien. Dit zijn bijvoorbeeld 10 dingen die echt alleen in FIFA 17 kunnen.

1. Kanté krijgt kramp

De kleine Fransman van Chelsea is een eindeloze kilometervreter. In realiteit is het simpelweg onmogelijk voor Kanté om kramp te krijgen en toch is het in FIFA 17 wel mogelijk.

2. PSV scoort een penalty

Zie je het al voor je? Luuk de Jong, Davy Pröpper of Guardado gaat achter de bal staan en ramt de bal van 11 meter onhoudbaar tegen de touwen. Nee, zoiets kan alleen in FIFA.

psv fifa-speler

3. Cillessen stopt een penalty

Wat is nog zeldzamer om te zien dan iemand van PSV die een pingel scoort? Juist, Cillessen die een pingel stopt. Toch is het mogelijk in de ultieme voetbalgame.

4. Higuaín die niet een open kans mist voor Argentinië

We speelden laatst een potje Argentinië – Brazilië en tot onze verbazing schoot Higuaín een intikkertje binnen. Dat is toch iets wat hij voor de nationale ploeg al even niet meer gedaan heeft. Fake!

5. Barcelona hanteert de lange bal

Het is vloeken in de kerk als je met Barça de lange bal hanteert tijdens een potje FIFA, maar het is wel degelijk mogelijk. Het zou eigenlijk verboden moeten worden, want de kopduels ga je echt niet winnen.

6. Ronaldo legt de bal af voor het doel

We geven toe dat het op FIFA zelfs moeilijk is om met Ronaldo een bal af te spelen, maar we verzekeren je: het kan. Misschien moet iemand even tegen Cristiano zeggen dat het in de realiteit ook gewoon kan.

7. Robben kan een seizoen zonder blessures spelen

De man van glas blijkt in FIFA gewoon een man van vlees, bloed en sterke spieren te zijn. Wedstrijd na wedstrijd kun je hem in de basis zetten zonder dat hij ook maar één pijntje heeft. Misschien hadden we het EK wel gehaald als dit in het echt ook mogelijk zou zijn.

8. Harry Kane scoort een vrije trap

Kun je zijn vrije trap tegen IJsland op het EK nog herinneren? Nee? Even onderstaande video kijken dan (tip: zet het geluid aan).

Nu zal je wel begrijpen dat hij alleen tijdens een potje FIFA een vrije trap kan scoren.

9. Arsenal wordt kampioen van Engeland

In Engeland gelooft niemand er nog in dat de Gunners ooit nog kampioen gaan worden. In ieder geval niet met Wenger na al die jaren zonder succes. We hadden trouwens ook kunnen zeggen: ‘Feyenoord wordt kampioen van Nederland’, maar die zijn nu toch aardig op weg.

10. Zlatan scoort een lelijke goal

Onmogelijk.

Leestip: Zo word je een echte penalty-killer in FIFA 17