10 dingen die je beter niet in de kleedkamer kunt doen

Ze komen in alle soorten en maten, maar zijn altijd een belangrijk onderdeel van het voetbal: kleedkamers. Je kunt je er rustig voorbereiden op de wedstrijd, tactieken bespreken en af en toe een dolletje maken met je teamgenoten. Het hoort er allemaal bij. Helaas doen zich ook taferelen voor die de sfeer in de kleedkamer kunnen verpesten of  gewoon ‘not done’ zijn. Verwacht een corrigerende tik, brandende pijn of gênante momenten wanneer je deze 9 dingen in de kleedkamer doet.

Tijgerbalsem verwisselen met Vaseline

Last van een schrammetje boven je oog? Vaseline helpt tegen bijna alle ongemakken, dus je trekt een verbanddoos open en steekt je vinger in een potje. Dapper smeer je het goedje op je wenkbrauw, maar nog geen minuut later rollen de tranen over je wangen. Sukkel! Dat was tijgerbalsem, geen vaseline! Het is te hopen dat je dit ongelukje niet overkomt wanneer je last hebt in de liesstreek.

tijgerbalsem

Bukken nadat je bent uitgekleed

Jullie hebben net drie punten gepakt en je stapt euforisch richting de douches. Geheel ontbloot loop je snel nog even naar het waterkraantje (dat op 30 centimeter hoogte hangt), buigt voorover en neemt een paar slokken. Jouw gebukte houding zorgt voor een verschrikkelijk uitzicht voor teamgenoten. Nooit meer doen alsjeblieft!

Scheet laten

Iedereen in de kleedkamer heeft een zware stapavond achter de rug en zit tegen het kotsen aan. Het laatste wat je dan moet doen is rotte eierluchten verspreiden die door merg en been gaan. Gelukkig bestaan er de 10 ongeschreven wetten uit het amateurvoetbal die, onder andere, bepalen dat je een rondje moet geven na het laten van zo’n monsterlijke wind.

Haren föhnen

Doen mannen gewoon niet in het openbaar. Punt uit.

Tape over je sokken plakken

Regelt jullie club de tenues? Heel fijn, het enige nadeel dat hieraan kleeft is dat je waarschijnlijk niet elke wedstrijd dezelfde sokken draagt. Hierdoor kan het voorkomen dat je sokken draagt die de vorige wedstrijd gedragen zijn door je teamgenoot die graag vier meter tape rondom zijn sokken draait. Bij het lostrekken van die meters tape zijn de sokken twee keer zo wijd geworden en daardoor loop jij nu met van die rare zakken rond. Gebruik tape niet om je sokken op te houden, daar heb je die elastieke banden voor.

Enkel tapen zonder te scheren

Heb je een paar zwakke enkeltjes en wil je die met tape vastzetten? Vergeet dan niet je enkels een scheerbeurtje te geven. Anders krijg je dit soort situaties.

voetbal tapen

Handdoek vergeten

Je stapt uit de douche en doet een graai in je sporttas. Fuck! Handdoek vergeten. Nu ontstaat de situatie waarin je medespelers moet vragen of je hun gebruikte handdoek nog even mag gebruiken. Gênant!

Boxer vergeten

Iets minder gênant, maar evengoed behoorlijk vervelend, is erachter komen dat je jouw boxer bent vergeten in te pakken. Dat wordt los in de kooi!

Veters stuk trekken

De wedstrijd staat op punt van beginnen, dus trek je jouw veters nog een keertje goed aan. Pang! Je veter knapt. Nu maar hopen dat iemand reserve veters bij zich heeft, anders mag je weer vanaf de bank beginnen.

kleedkamer voetbal

Schoenen schoon stampen

Als je zo’n modderbad als hierboven wilt voorkomen, dan klop je jouw voetbalschoenen buiten alvast eventjes af vriend. De combinatie van zand en douchewater kan voor een behoorlijke smeerboel zorgen in de kleedkamer. Voorkom deze uitglijders dus.

Lees ook: Deze 10 spelers heeft iedereen in zijn team zitten