10 dingen die EA moet verbeteren voordat ze FIFA 18 lanceren

Iedereen is nog steeds volop bezig met FIFA 17, maar wij kijken alvast vooruit naar de nieuwe editie. EA Sports is altijd op zoek naar verbetering en met FIFA 17 was al een goede stap vooruit gezet ten opzichte van 16, maar toch zijn er nog genoeg punten die verbeterd kunnen worden. Sommige aspecten van het spelletje blijven namelijk nog te frustrerend en moeten bij FIFA 18 echt verbeterd worden. We hebben 10 dingen opgesomd.

1. Input vertraging

Misschien wel het grootste probleem volgens de FIFA community is de input vertraging, oftewel de tijd tussen het indrukken van de knop en de actie die de speler uitvoert. Voorbeeld: je drukt op passen en de speler doet dat vervolgens te laat. Bij FIFA 17 is die vertraging nog erg aanwezig en het zorgt voor veel frustraties bij de spelers.

2. Penalty’s

De penalty’s werden dit jaar al moeilijker en dat kwam in eerste instantie op behoorlijk wat kritiek te staan. De richtpijl is nu verwijderd bij het online spelen en op zich is dat een goede zaak, maar het probleem zit ‘m vooral bij de keepers. Als je naar linksonder duikt en de bal gaat dan nog onder je door, dan is dat niet bepaald iets om vrolijk van te worden.

3. Verdediging van de CPU is te goed

Sommigen zeggen zelfs dat de verdediging van de computer zo goed is dat ze hierdoor niet offline spelen. De verdedigers blokken schoten te gemakkelijk en ze komen weg met gevaarlijke slidings.

4. Gekke blunders van de keepers

Er zijn honderden voorbeelden van keeperglitches waardoor wedstrijden beslist worden. Vooral bij het uitkomen, hoge ballen, penalty’s, vrije trappen en corners kunnen ze de gekste dingen doen. Zeker omdat je daar zelf niks aan kunt doen is het gruwelijk frustrerend.

5. Visuele glitches

Ondanks dat de Frostbite engine een hele goede is, zijn er te veel visuele glitches in het spel. Af en toe is het best wel lachen, maar eigenlijk zou het niet moeten voorkomen. Vooral bij botsingen tussen spelers kunnen de gekste dingen gebeuren.

6. Slechte scheidsrechters

Nog zoiets waar je helemaal gek van kunt worden. De scheidsrechters geven te makkelijk penalty’s voor lichte overtredingen en ze zijn inconsequent bij het beoordelen van overtredingen. Betere scheidsrechters zouden dus gewaardeerd worden.

7. Afschermen is te krachtig

Ten opzichte van FIFA 16 werd de bal afschermen bij FIFA 17 opeens veel krachtiger. Het systeem is op zich goed, maar het is gewoon té krachtig en wordt uitgebuit door minder goede FIFA spelers.

8. Doellijn technologie faalt

Dat het systeem is toegevoegd bij FIFA 17 is een goede zaak, maar de computer en scheidsrechters zitten er nog te vaak naast. Hierdoor worden duidelijke goals gewoon door de neus geboord.

9. Verwarrende tenues

Aangezien jij en je tegenstanders zelf tenues kunnen kiezen zal dat niet vaak tot problemen leiden, maar het zijn vooral de tenues van de scheidsrechters die heel verwarrend kunnen werken. Niets is zo irritant dan denken dat je spits wordt verdedigd en dat het later de scheids bleek te zijn.

10. Schaduwen op het veld

Er zijn een aantal stadions in het spel waar je absoluut niet wilt spelen door de schaduw die té aanwezig is. Hierdoor wordt het spel erg onoverzichtelijk en sommige spelers werden er zelfs misselijk door.

Wij denken dat deze punten wat extra aandacht verdienen van EA Sports, maar als jij meer verbeterpunten ziet lezen we dat graag via de Facebook reacties.

Leestip: Dit zijn de grootste grafische upgrades die je kunt verwachten in FIFA 18