10 dingen die je kunt eten voor een flinke energieboost

Mannen, soms is het leven best zwaar. Een hele week hard werken, veel sporten, andere zaken die veel energie vragen en dan ook nog eens tot laat in de nacht op stap kunnen behoorlijk hard toeslaan. Daar ondervind je dan de gevolgen van. Je kunt je moeilijker concentreren en je hebt eigenlijk nergens zin in. Op zo’n momenten heb je een flinke energieboost nodig. Of het nou een tussendoortje is waardoor je er weer tegenaan kan of een goede maaltijd waardoor je overal op voorbereid bent. Laat dat energiedrankje maar staan en ga voor één van deze gezonde opties.

1. Zalm

De vetzuren in zalm zorgen voor langzaam-verbrandende energie en kalmeren de spieren tegelijkertijd. Een topgerecht om krachtig door de training te komen. Ook voor de wedstrijd een goede maaltijd.

2. Abrikozen

Vitamine A, C en kalium, de abrikoos is een voedingsrijke bom. Vooral op inkakmomenten is dit een goed tussendoortje vanwege de suiker die erin zit.

3. Erwten

Weinig calorieën en veel vitamine B & zink om vermoeiende verkoudheden tegen te gaan

4. Nieuwe aardappels

Laat de schil erom zitten voor extra vezels en je lichaam zal deze koolhydraten langzaam verteren. Als je op zoek bent naar een nieuwe tank brandstof zijn nieuwe aardappels een prima optie.

5. Vijgen

Perfect voor een goede workout, training of wedstrijd door de suiker die erin zit. Daarnaast zitten ze ook vol met ijzer en dat werkt de vermoeidheid tegen tijdens je activiteiten.

6. Gewone yoghurt

Een goede bron van magnesium, waardoor jij een heerlijke nachtrust tegemoet gaat. En wat werkt er nou beter dan een goede nachtrust om de volgende dag bomvol energie te beginnen?

7. Groene thee

Cafeïne in thee helpt natuurlijk, net als bij koffie, maar dat is niet hetgene wat groene thee zo’n goede oppepper maakt. Het verschil zit ‘m namelijk in het aanspreken van je vetreserves om je uithoudingsvermogen een boost te geven. Een prima vervanger van de gewone thee in jullie kwartiertje rust dus.

8. Amandelen

Zorg er met amandelen voor dat je de dagelijkse inname van riboflavine (vitamine B2) binnenkrijgt, dat de koolhydraten die je binnen krijgt omzet in de nodige energie.

9. Appels

De mix van vezels, vitamines en fruitsuiker zal je verzadigen en je bloedsuiker stabiliseren. De appel is trouwens een prima snackje om tijdens de rust te nuttigen.

10. Asperges

Degene die na jou moet pissen is er misschien niet blij mee, maar de stronken van asperges bevatten de nodige vitamine B die je lichaam nodig heeft.

Leestip: 5 producten die je helpen herstellen na een zware training of wedstrijd

Bron: Men's Health