Deze 10 dingen moet je nooit tegen je trainer zeggen

Waar je met medespelers over alles kunt praten moet je bij je trainer een beetje opletten met wat je zegt. Je weegt je woorden, want je wilt hem geen aanleiding geven om je op de bank te zetten. Sommigen hebben daar schijt aan en flappen er de domste dingen uit. Zonder aan de consequenties te denken. We raden je toch aan de volgende 10 dingen niet tegen je trainer te zeggen.

‘Ik kan op elke positie spelen’

Dit kan soms een voordeel zijn, maar vaak pakt het helemaal verkeerd uit. Jij wordt de slet van het team en ingezet op allerlei vervelende posities. Vaak met als resultaat dat je op de bank belandt. Als je al op de bank zit en per se wilt spelen kan dit trouwens wel een goede optie zijn.

Nachtelijke escapades

De trainer verwacht dat jij je goed op de wedstrijd voorbereidt. Wanneer je gaat lopen opscheppen dat jij direct na het stappen naar het voetbalveld bent doorgefietst staat je basisplek op de tocht. Opscheppen over rare escapades is dus niet handig. Let ook op wat je in welke whatsapp-groepen zegt, want misschien leest je trainer mee.

van gaal uitschakeling

‘Ik kan niet, want …’

Na het woordje ‘want’ moet je wel met een hele goede reden komen, want aan afzeggers hebben trainers een broertje dood. Wanneer hij hoort dat je oma jarig is dan had je beter je mond kunnen houden. Of met een betere smoes op de proppen moeten komen.

Niet mijn schuld!

Altijd de schuld afschuiven op pietje of jantje maakt je niet populair. Je trainer zal snel een hekel krijgen aan die slappe excuses.

Vorige trainer deed het beter

Begin nooit over de vorige trainer wanneer je het niet eens bent met de werkwijze van jullie huidige coach. De kans dat je op de bank eindigt is 99%.

‘Was maar een paar minuten te laat’

Het zijn juist die paar minuutjes waar een trainer zo boos om kan worden. Drie minuten te laat betekent dat je ook makkelijk op tijd had kunnen zijn. De coach vermoedt al snel dat het dus aan jouw instelling ligt.

Dat een medespeler er niks van kan

Voetbal is een teamsport. Trainers houden er niet van wanneer jij medespelers achter hun rug om afkraakt.

Dat hij niks van voetbal snapt

Je zegt dit soort dingen waarschijnlijk uit frustratie, maar handig is het natuurlijk niet. Grote kans dat jij de volgende wedstrijd het kind van de rekening bent.

Dat je snel moe bent

Na 15 minuten al zeuren dat je een beetje moe bent is niet handig. Dan weet je zeker dat er volgende week conditietraining op het programma staat.

Dat je een keer op de bank zitten wel prima vindt

We hebben allemaal wel eens de gedachte gehad van ‘ik zou het vandaag wel prima vinden om op de bank te zitten’. Vaak heeft dat te maken met de avond ervoor, maar beter zeg je het niet tegen de trainer. Daar blijkt namelijk uit dat jij niet alles wilt geven voor je team en als je het deze keer niet erg vindt om op de bank te zitten, dan mag je dat vaker gaan doen.

Leestip: 10 dingen die je absoluut niet moet doen met je voetbalschoenen