10 problemen waar ieder amateurteam in 2017 mee te maken heeft gehad

De eerste seizoenshelft zit er alweer en dat betekent ook dat 2017 er bijna op zit. Hoewel geen wedstrijd hetzelfde is zijn de problemen waar een amateurteam mee te maken krijgt wél altijd hetzelfde. Ook volgend jaar kun je er ‘gewoon’ weer vanuit gaan dat er mensen te laat gaan komen, dat je met een blessuregolf te maken krijgt en nog veel meer. We hebben eventjes 10 problemen geselecteerd die je afgelopen jaar gegarandeerd bent tegengekomen en die je ook in 2018 weer terug gaat zien.

Te laat komers

Of het nou om een training of wedstrijd gaat, er komt altijd wel iemand te laat. Vaak is het dezelfde speler die dit meerdere malen per seizoen flikt, maar de kans dat het een seizoen lang om één speler gaat is zo goed als uitgesloten. Wat ons betreft mag je best hard optreden tegen deze jongens.

Katers

Natuurlijk gaan jullie regelmatig op stap en, helaas voor de trainer, vaak is dat dan de dag voordat je een wedstrijdje moet voetballen. Het resultaat is groene gezichten in de kleedkamer, plakkaten kots langs het veld en spelers die om een vroegtijdige wissel vragen omdat ze niet meer kunnen.

Afwezigen om belachelijke redenen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een wedstrijdje mist door een blessure of vakantie, maar je hebt er ook van die kerels tussen zitten die afwezig zijn vanwege familiedag, de verjaardag van een tante of een andere slappe reden.

Geen of te weinig wissels

Misschien heeft jullie selectie gewoon te weinig spelers of zullen jullie in de loop van het seizoen met zoveel blessures en afwezigen te maken hebben dat je wel heel krap in de wissels zit. Het resultaat is spelers zonder conditie die tóch de volle 90 minuten moeten maken of je kaapt een paar spelers van een lager jeugdteam die de bank mogen opvullen.

Oversized kleding

Vooral de teams in de lagere klasses worden nog wel eens opgescheept met ‘one size fits all’ kleding. Meestal wordt dan wel rekening gehouden met de grote spelers, maar bij de kleinere spelers zorgt dat voor veel te grote kleding. Ziet er een beetje lullig uit en het voelt ook niet echt lekker.

Materiële problemen

Jullie hebben een uitwedstrijd en in de kleedkamer komt Jantje er pas achter dat hij zijn voetbalschoenen is vergeten. Niet echt handig. Ook kan het voorkomen dat je voetbalschoenen tijdens de warming-up opeens inscheuren. Andere materiële problemen zijn het vergeten van een handdoek, ondergoed of ander voetbalmateriaal dat het begeeft.

Oneerlijke arbiters

Van een partijdige grensrechter tot slechte of oneerlijke scheidsrechters, je komt ze gegarandeerd tegen. Misschien zelfs wel elke wedstrijd. Gruwelijk frustrerend.

scheidsrechters nederland

Ontspoorde douches

Een te grote en sterke straal, een klein pisstraaltje, veel te koud, veel te heet, je komt ze allemaal tegen. Dan is er vaak ook nog het probleem dat er te weinig douches hebt waardoor je een kwartier staat te wachten. Irritant.

Te lage trainingsopkomst

Voetballen vinden we allemaal leuk, maar toch blijken trainingen vaak minder populair te zijn. Het gevolg is veel afmeldingen (om twijfelachtige redenen) en dus een veel te lage trainingsopkomst. De spelers die er dan wel zijn kunnen een hele training lang een beetje partijtje gaan doen. Klinkt niet verkeerd, maar wordt wel saai na verloop van tijd. Zeker als er geen keeper is, waardoor afwerken van de baan is.

Verschrikkelijke velden

Soms kom je van die velden tegen die je eigenlijk niet eens een voetbalveld mag noemen. Grassprietjes zijn zeldzaam en het stikt van de levensgevaarlijke kuilen. Vol frisse tegenzin stap je dan toch maar die wei in, want andere opties heb je niet. Helaas.

En kwamen ze allemaal bekend voor? Dat dachten we al. Voordat we ons zorgen gaan maken over de problemen in 2018 kunnen we gelukkig eventjes genieten van de feestdagen. Zoek je nog een geschikt cadeau voor kerst? Dit zijn 4 cadeau’s waar je elke voetballiefhebber ontzettend blij mee maakt.