De 10 verschillende kater-types die iedereen ooit heeft gehad

Tijdens het stappen heb je de tijd van je leven en ben jij absoluut niet bezig met de dag erna. Hoe je je morgen voelt zien we morgen wel weer. Strompelend bereik je de deur van je huis en met de grootste moeite leg je jezelf in bed. De volgende ochtend (of middag) word je wakker en dan is ‘ie er: de kater. Dit gevoel kennen we allemaal wel, maar een kater is nooit hetzelfde. De ene keer valt ‘ie wel mee, terwijl je de andere keer helemaal kapot gaat. Waarschijnlijk hebben we de volgende 10 katers allemaal wel eens meegemaakt.

1. De stiekeme kater

Je doet je ogen open en merkt dat er geen tekenen van een kater zijn. Althans, zo lijkt het de eerste uren. Maar dan blijkt het gezegde te kloppen: de kater komt later. In de loop van de dag voel je je alleen maar slechter en slechter.

2. De kotsende kater

Je wordt wakker en je komt er tot je schrik achter dat je bed helemaal volgekotst is. Blijkbaar is het vannacht al misgegaan. Als je denkt dat je hierdoor de rest van de dag veilig bent heb je het mis, want je spendeert een groot gedeelte van de dag door boven de wc.

3. De dorstige kater

Je hebt zo’n droge bakkes dat je het gevoel hebt alsof je terugkomt van een weekje woestijn. Het eerste wat je doet is richting de koelkast rennen om een anderhalve literfles Cola of wat dan ook leeg te tanken. In eerste instantie is dat heerlijk, totdat je op het moment komt dat je alweer veel te veel naar binnen hebt gewerkt waardoor je extreem misselijk wordt.

4. De ‘hoe ben ik hier terecht gekomen’ kater

Je weet dat je een epische avond hebt gehad wanneer je wakker wordt en geen idee hebt waar je bent beland. Dat denk je tenminste en vermoedelijk is dat ook wel zo. Dan komt echter het volgende probleem: erachter komen waar je daadwerkelijk bent én hoe je naar huis gaat. Succes!

waar ben ik

5. De werk-kater

Je wist dondersgoed dat je de dag erna moest werken, maarja het was gewoon te gezellig. De volgende morgen zit je doodziek op het werk, maar je doet alsof er niets aan de hand is. Na een paar uurtjes kom je op het geniale idee dat je jezelf ook ziek kunt melden of doe je alsof er een spoedtelefoontje binnenkomt vanuit thuis. Lekker terug naar bed dus. Of je baas het ook gelooft is een tweede. Niet te vaak proberen.

6. De hongerige kater

Vanaf het moment dat je wakker bent heb je zin in veel en vettig eten. Je loopt de keuken in en bakt een ei met spek en alles wat enigszins eetbaar is gooi je erbij. Daarna steek je de frituurpan in het stopcontact en gooi je er een doos frikandellen, kroketten of kipcorns in.

7. De vergeetachtige kater

Ongetwijfeld één van de meest vervelende varianten. Gisteravond is een grote zwarte vlek. Wanhopig probeer je daarachter te komen. Je whatsapp gesprekken van vannacht teruglezen is stap 1 en vervolgens ga je bij je vrienden te rade om de puzzel compleet te maken.

via GIPHY

8. De dronken kater

Je kunt dit eigenlijk niet echt een kater noemen, want je bent nog steeds dronken. Je bent vrolijk en vol energie wanneer je wakker wordt, vindt alles grappig en het leven is geweldig. Dan kom je erachter dat je nog steeds dronken bent en dat een douche misschien wel verstandig is.

9. De lichte kater

Deze hangover kan voorkomen wanneer je het een beetje rustig aan hebt gedaan, maar sommige geluksvogels hebben de lichte kater zelfs na zwaar drankgebruik. Je bent een beetje moe en gaar, maar dat is zo opgelost met een kop koffie of blikje Red Bull.

10. De katerloze kater

Ze zijn zo zeldzaam als een Bendtner die topscorer wordt, maar toch komt het eens in de zoveel jaren voor. Een wonder, een godsgeschenk, noem het hoe je het wil noemen, maar eigenlijk ben je gewoon een lucky bastard.

Leestip: Kun je beter doorhalen of een paar uurtjes slaap pakken?