De 10 vetste limited edition voetbalschoenen van 2017

Een jaar vol pracht en praal in de wereld van voetbalschoenen zit er alweer bijna op. Uiteraard gaan we binnenkort vooruitblikken op 2018, maar voordat we dat doen kijken we nog één keer om. Dat deden we al met de 10 beste ‘gewone’ voetbalschoenen van het jaar, maar nu focussen we ons op de crème de la crème. De meest exclusieve en bijzondere patta’s, oftewel de 10 meest gruwelijke limited edition voetbalschoenen van 2017.

Umbro Velocita 3 ‘Chapecoense’

Van alle voetbalschoenen die dit jaar gelanceerd werden is dit ongetwijfeld de release met het mooiste verhaal. Umbro werkte samen met Graffia Studio om deze unieke Velocita te creëren in de Chapecoense kleuren en met het clublogo. Het was een eerbetoon aan de 71 slachtoffers van de verschrikkelijke vliegtuigcrash, inclusief 19 Chapecoense spelers en staf. Er werd maar één paar gemaakt en die werd geveild. De opbrengsten daarvan gingen naar de Braziliaanse club.

Nike Tiempo Legend 7 ‘Corazón y Sangre’

Deze schitterende Tiempo’s werden pas twee weken geleden gelanceerd, maar is wat ons betreft zonder twijfel één van de 10 mooiste. De schoen is een ode aan Sergio Ramos en dat is terug te zien in de kleuren en details op de schoen. De manier waarop het wit combineert met het goud en rood is gewoon schitterend. De Nike Tiempo Legend 7 ‘Corazón y Sangre’ is hier verkrijgbaar.

adidas Predator Precision, Accelerator & Mania

adidas Predator Mania Champagne

adidas Predator Precision

adidas Predator Accelerator DB

2017 was in vele opzichten het jaar van de terugkomst van de Predator. Ruim een maand geleden werd de volledig nieuwe Predator 18 onthuld, maar in de opbouw tot die lancering zagen we maar liefst drie remakes van legendarische Predators. Omdat we niet konden kiezen hebben we maar eventjes alle drie de Predators als één geteld. Op eBay zijn de Mania’s trouwens voor minimaal €500 te koop.

adidas ACE 17+ ‘Champagne’

Kort nadat adidas de Predator Mania lanceerde kregen ook de andere kicksen van adidas de ‘Champagne’ make-over en dat staat deze ACE 17+ gewoonweg perfect. De gitzwarte strepen over de kraakhelder witte upper en dan nog die rode finish: geweldig.

Nike Air Max 97 Magista Obra II

Op 26 maart 1987 werd de iconische Air Max 1 voor het eerst geïntroduceerd door door Nike en die 20e verjaardag werd gevierd met een gruwelijk Air Max pack voetbalschoenen. Onze favoriet was deze Magista die geïnspireerd is op het design van de Air Max 97 ‘Silverbullet’. Een sneaker omtoveren tot voetbalschoen kan niet beter.

Nike CR7 Mercurial Superfly ‘Quinto Triunfo’

Een paar weken terug won Cristiano Ronaldo voor de vijfde keer de Ballon d’Or en dat vraagt natuurlijk om een cadeautje van zijn sponsor Nike. Die kreeg hij in de vorm van deze shiny Mercurial Superfly ‘Quinto Triunfo’. En wat voor kleur krijgt zo’n schoen dan? Goud natuurlijk. Oh en wat zilveren details. Omdat het kan.

PUMA Future 18.1 Netfit

De reden dat deze schoen in onze top 10 staat heeft alles te maken met het revolutionaire vetersysteem. Niet dat de schoen er niet goed uitziet, integendeel zelfs, maar dit is misschien wel de meest innovatieve schoen van 2017. Het Netfit systeem zorgt er namelijk voor dat je de veters helemaal naar eigen wens in de schoen kunt doen, zodat je de fit helemaal naar de vorm van jouw voet kunt aanpassen. Geniaal Puma! De Puma Future 18.1 Netfit is hier te bestellen.

Nike Mercurial Flyknit Ultra

Nike introduceerde dit jaar de Flyknit Ultra, wat vooral dient als voorproefje van de aankomende nieuwe Mercurial die we in 2018 gaan zien. Er werden in totaal vier kleuruitvoeringen gelanceerd, maar allemaal in zeer beperkte oplagen. Deze ‘Play Fire’ editie was wat ons betreft de allervetste. Het zwart in combinatie met rood en de parelmoer zoolplaat is om verliefd op te worden.

adidas ACE 17+ ‘Paul Pogba’

adidas trapte het jaar 2017 af met deze ode aan de man die het merk in 2016 zoveel succes bracht: Paul Pogba. Speciaal daarvoor kreeg hij zijn eigen ACE 17+ PureControl, inclusief zijn eigen PP logo. De inspiratie voor deze schoen kwam uit high-end fashion en de uitgesproken lifestyle van Pogba en het resultaat was ongelofelijk sterk.

Nike Tiempo Legend 7 ‘Totti x Roma’

We sluiten deze lijst af met onze absolute favoriet. Een schoen voor een legende die er aan het einde van vorig seizoen een punt achter zijn carrière zette. Vijfentwintig jaar lang speelde hij voor AS Roma, waar hij uitgroeide tot de koning van Rome. Nike kwam daarom met een passende ode in de vorm van deze gouden Tiempo met als hoogtepunt de tong inclusief elastiek. Normaal gesproken heeft de Tiempo dat niet, maar omdat Totti wel altijd met deze aangepast tong speelde werd dat gewoon voor deze gelegenheid eventjes toegevoegd. De mooiste van 2017. Uiteraard waren ze vrijwel direct uitverkocht, maar op eBay zijn ze nog wel te koop. Ben je wel minimaal €550 kwijt.

Dit waren dus de beste limited edition releases, maar wat waren de vetste gewone releases? Dit is onze top 10.