Dit zijn de 11 beste FIFA-songs aller tijden

De muziek is altijd één van de sterkste punten bij het grootste voetbalspel op aarde en menig band heeft zijn faam te danken aan een plaatsje in de playlist van FIFA. Het leuke aan deze klassiekers is ook dat je ze meteen herkent door FIFA. Hoor je de eerste noot van zo’n nummer op de radio, dan is FIFA het eerste waar je aan denkt. Misschien weet je zelfs precies welke editie het was. Speciaal voor jullie hebben wij daarom een elftal met (volgens ons) de 11 beste FIFA-songs allertijden samengesteld.

1. Fatboy Slim – Rockafellar Skank (FIFA 99)

Dit is nou precies zo’n nummer waar je na de eerste seconde nog maar aan één ding denkt: Vlug naar je game console en FIFA opstarten. Volgens ons dé absolute FIFA-klassieker!

2. Blur – Song 2 (FIFA 98)

Misschien wel het bekendste nummer van alle edities. Heb je het over muziek bij FIFA, dan kom je al snel uit bij dit nummer. Een goede tweede, want we hebben toch wel even getwijfeld of we deze plaat op nummer 1 zouden zetten.

3. The Veronicas – Untouched (FIFA 09)

Je hoort de viool in de eerste seconde en je weet genoeg. Het nummer van The Veronicas heeft gewoon een ongelofelijke FIFA-vibe en verdient daar volgens ons zelfs een plek in de top drie mee. Brons voor Untouched!

4. Caesars Palace – Jerk it Out (FIFA 2004)

Net buiten de top drie valt deze kraker van Caesars Palace met Jerk it Out. Iedereen herinnert het zich: je had net een potje gespeeld en kwam terug in het menu. Even kijken of de transferperiode open is? Ondertussen drong de melodie van Jerk it Out keihard in je onderbewuste door.

5. Chumbawumba – Tubthumping (FIFA World Championship 98)

Voor degene die de FIFA WK-versie hadden is dit misschien wel dé favoriet. Verder is deze plaat natuurlijk bekend van ‘jullie hebben nog niet betaald’, maar dat doet dit nummer geen eer aan. Geniale plaat!

6. Empire of the Sun – Alive (FIFA 14)

We hebben er expres voor gekozen om bij ieder nummer ook de videoclip bij te zetten, ook al vonden we deze toch wel heel raar. Het nummer overigens niet, een prachtig episch nummer waardoor je meteen op zoek ging naar je controller. Nog één potje dan!

7. Chase & Status – No Problem (FIFA 12)

Door dit nummer knal je bijna het tv/pc-scherm in, zóveel energie! Met name daarom staat No Problem van Chase & Status op 7 in onze lijst.

8. Sam Sparro – Black & Gold (FIFA 09)

Nog een nummer dat een succes was uit FIFA 09 is natuurlijk Black & Gold van Sam Sparro. Met name de titel zong menigeen luidt mee wanneer je even de opstelling aan het maken was om je tegenstander te verpletteren.

9. Bloc Party – Helicopter (FIFA 06)

Een wat rauwer typisch Engels rockplaatje met heerlijke gitaargeluiden. Als de spanning van een wedstrijd nog niet genoeg adrenaline opleverde, dan zorgt dit nummer daar wel voor. Lekkerrr!

10. Disclosure – F for You (FIFA 14)

Geweldige plaat van één van de grootste DJ’s op dit moment. Deze track van Disclosure heeft gewoon een heerlijke flow die je bijna in een trans brengt. Moeilijk om stil te zitten op dit nummer met die controller in je hand hè?

11. The Naked & Famous – Punching in a Dream (FIFA 12)

We sluiten ons elftal af met dit dromerige plaatje van The Naked & Famous. Volgens ons zo’n typisch FIFA-nummer dat past in het rijtje met Untouched en Alive. Dikke kans dat je deze zonder FIFA niet eens kende, thanks FIFA!

Dit zijn volgens ons de 11 beste FIFA-songs allertijden, tracks die je meteen aan FIFA doen denken en ervoor zorgen dat je meteen weer aan de gang wil. We zijn benieuwd of jullie het met deze lijst eens zijn en of er nog nummers zijn die volgens jullie ontbreken.

Ben je trouwens benieuwd hoe het team bij FIFA de muziek kiest die in het spel gebruikt wordt? Dat lees je hier.

Leestip: Dit zijn de 7 typen spelers die je in elk team zult herkennen

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *