11 dingen die je teamgenoten doen als ze dronken zijn

Bijna alle profs zijn al aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen begonnen en waarschijnlijk moet jij over een paar weken ook weer flink aan de bak. Het begin is altijd zwaar, maar wat heb je de gezelligheid van de voetbalclub toch weer gemist. Niets is mooier dan met een heel team te strijden voor de winst en de dag af te sluiten met een aantal potten bier in de kantine. Zodra de goudgele rakkers eenmaal beginnen aan te slaan ontstaat een prachtige sfeer en zie je regelmatig zeer herkenbare taferelen. Herken jij de 11 dingen die bijna al je teamgenoten doen als ze dronken zijn?

1. Oude koeien uit de sloot halen – Alweer dat ene verhaal? Telkens worden weer dezelfde anekdotes verteld en iedereen moet luisteren. Het wordt een beetje saai.

2. Nu wel vrouwen durven versieren – De alcohol boost het zelfvertrouwen behoorlijk, dus durft hij opeens wel op de vrouwtjes af te stappen. De manier waarop is meestal niet bepaald charmant.

3. Onhandige dansmoves – Door die vertrouwensboost denkt hij ineens ook te kunnen dansen. Dat wordt weer lachen.

4. Typetjes nadoen – Traditiegetrouw trekt hij een blik Dumpert-typetjes open of begint hij Hans Teeuwen na te doen.

5. Vriendin bellen – ‘Ja, schat. Ik kom naar huis’. Een uur later belt hij weer met dezelfde mededeling.

6. Klef worden met teammaat – Hij wordt net even iets te close met een teammaat en verklaart de liefde aan de hele kantine. Och, wat lief.

7. Foute hits leuk vinden – Nummers waar hij normaal gesproken nooit naar luistert, worden opeens helemaal de shit. Het liefst draait hij alleen nog maar Backstreet Boys en One Direction.

8. Vergeten te eten – De biertjes gaan er zo goed in dat hij eigenlijk gewoon vergeet te eten. Achja, een biertje is toch ongeveer hetzelfde als twee boterhammen?

9. Er een bende van maken – Hij stoot regelmatig het bier van je maten om of begint te klooien met het bakje pinda’s. Dat wordt één grote bende.

10. Roken – Normaal gesproken is hij anti, maar als er een paar pilsjes in zitten begint hij opeens wel te roken. Kost je weer een paar peuken.

11. Lomp worden – Oké, nu wordt het een beetje vervelend. Je teamgenoot begint tegen schouders te meppen of tepels blauw te draaien. Het wordt tijd dat hij naar huis gaat voordat er ruzie ontstaat.

Leestip: Deze 10 ongeschreven wetten uit het amateurvoetbal herkent iedereen