11 ‘verstopte’ FIFA 18 moves die je nog niet kent en heel effectief zijn

Als je net als ons al sinds september FIFA 18 speelt, dan mag je er toch wel vanuit gaan dat je alle controls en moves inmiddels kent. Althans, daar gingen we vanuit. Nu blijkt dat niet helemaal waar te zijn. Gamers hebben namelijk een heleboel ‘verstopte’ moves gevonden die niet in de tutorials of menu’s van het spel voorkomen of uitgelegd worden. Van verbeterde schoten tot nauwkeurigere steekpasses, dankzij Reddit-gebruiker taythescotsman hebben we een lijst van 11 ‘verstopte’ moves met de grootste impact kunnen opstellen. Alstublieft.

Verstopte FIFA 18 moves

1. L1+R1+driehoekje uitvoeren als je niet in een voorzet-positie staat zorgt voor een strakkere en nauwkeurigere hoge steekbal. Als je wel in een positie staat om een voorzet uit te voeren zorgt deze combinatie voor een zeer precieze en effectieve voorzet.

2. L2+L1 inhouden zorgt ervoor dat je speler de bal nog dichter bij zich houdt én afschermt tijdens het dribbelen, wat vooral perfect te gebruiken is in de zestien met een grote/sterke speler.

3. L2+schieten zorgt buiten de zestien voor een ‘fancy’ dwarrelschot.

4. L2+R1+schieten zorgt buiten de zestien voor een krachtiger geplaatst schot.

5. L2 + X inhouden tijdens het verdedigen zorgt ervoor dat je speler de tegenstander precies en strak dekt. Met een speler die hoge verdedigende stats heeft blijf je aan de tegenstander plakken als lijm en als je L2+X inhoudt en ook een tackle inzet doe je een precieze en krachtige staande tackle om de bal te winnen. Daarnaast zorgt het zonder de tackle ook voor veel meer geblokte schoten.

6. Tackle inhouden als je schouder aan schouder met de tegenstander rent (met een maximale afstand van 1 à 2 meter) zorgt ervoor dat jouw verdediger de aanvaller licht vasthoudt, zodat je ervoor kunt komen en de bal kunt afpakken.

7. Rechter joystick intikken als de tegenstander richting jouw keeper loopt zorgt ervoor dat de keeper de lange hoek afschermt. Let wel op, want als jouw tegenstander het doorheeft ligt de korte hoek open.

8. Twee keer snel op sliding drukken zorgt ervoor dat je speler glijdt en meteen weer omhoog springt, in plaats van dat hij doorglijdt en er lang over doet om weer op te staan.

9. R2 inhouden en in stilstand een nepschot uitvoeren (alleen bij spelers met 4 sterren skills) zorgt voor een ‘ball fake’. De speler rolt de bal dan een beetje voor zich en trekt ‘m vervolgens terug. Als je de linker joystick in een lichte hoek naar rechts of links houdt doet de speler de ‘V dragback’ waar hij de bal eerst naar rechts- of linksvoor rolt, vervolgens terug rolt en dan de andere kant op loopt.

10. L2 inhouden en een gewone pass uitvoeren zorgt voor een trickpass. L2 inhouden en vervolgens een steekpass doen zorgt ervoor dat je speler een nep schot pass uitvoert. De speler doet dus alsof hij gaat schieten of een voorzet gaat geven, maar komt vervolgens met een kort passje naar een teamgenoot.

11. L1+R1+schieten zorgt voor een geplaatste chip. Die gaat wat hoger en heeft meer curve, wat ideaal is als je de bal over de keeper wilt stiften in een één op één situatie.

Een paar van deze moves kenden we al, maar toch zaten er ook een heleboel tussen waar we niks vanaf wisten. Nu is het aan jou om ze te leren en uiteindelijk toe te passen in jouw FIFA game. Succes!

Er is trouwens ook een vrije trappen variant die ongelofelijk effectief is, maar die nog heel weinig gamers kennen. Zeker net buiten de zestien is dit met afstand de meest effectieve vrije trap.

Bron: Reddit