De 15 best betaalde voetballers per gereisde kilometer

Als je het over de nadelen van profvoetballer zijn hebt is het vele reizen misschien wel de meest genoemde. Wereldvoetballers klagen regelmatig dat ze hun familie en vrienden hierdoor niet zo vaak zien en op zich is dat best begrijpelijk. Toch is het moeilijk om medelijden te hebben met de mannen die miljoenen euro’s per jaar opstrijken door tegen een bal aan te trappen. Het geld verlicht de pijn van het vele reizen zullen we maar zeggen. Dit is namelijk het salaris dat de voetballers ontvangen per gereisde kilometer.

Top 15 salaris per kilometer

Als je puur naar gereisde kilometers kijkt staat Casillas op één en Xavi op twee, maar qua salaris per gevlogen kilometer staan ze op plek 15 en 12. Andere opvallend (laag) geklasseerde voetballers zijn Messi (10), Zlatan (9) en Cristiano Ronaldo (6) die allen buiten de top 5 vallen. In die top vijf is verrassend genoeg één Nederlander te vinden: van Persie wordt van alle voetballers als tweede beste betaald met €636,89 per kilometer. Alleen Carlos Tévez staat daar nog ver boven met zijn €956,83 per kilometer.

Bovenstaande lijst is overigens van actieve voetballers, want als we ook de gepensioneerde mee zouden tellen zou Raúl (Real Madrid) boven Casillas de voetballer zijn met de meeste kilometers achter zijn naam. Ook Johan Cruijff zou dan bij de 15 voetballers zitten met de meeste kilometers. Namelijk op plek 14. Dat kan toch geen toeval zijn?

Leestip: Dit is wat de best verdienende FIFA speler jaarlijks opstrijkt

Bron: Esquire