3 dingen die je moet weten voordat je inzet op Ajax – Chelsea

Vanavond staat de derde wedstrijd van dit Champions League seizoen op het programma voor Ajax en op papier is Chelsea de lastigste tegenstander. Toch wordt Ajax volgens velen, waaronder de bookmakers, gezien als favoriet. Op zich ook niet heel gek als je de resultaten van Ajax (vooral in Europees verband) bekijkt in dit en afgelopen seizoen. Hele grote meevaller voor Ajax: Kanté doet niet mee vanwege een blessure.

Ajax favoriet

We zeiden het al; ook volgens de bookmakers is Ajax favoriet. Ze wonnen thuis tegen Lille met 3-0 en uit bij Valencia met 0-3. Ongekende resultaten natuurlijk. Daar komt bij dat Ajax sinds de zomer van 2018 de meeste Europese punten heeft gescoord van alle teams, inclusief CL winnaar Liverpool. Hierdoor betaalt winst Ajax ‘slechts’ 2,37 keer uit. Mocht je zóveel vertrouwen hebben in Ajax dat je opnieuw een 3-0 winst voorspelt, dan betaalt dat 21,50 keer uit!

View this post on Instagram

An important one. #UCL #ajache

A post shared by AFC Ajax (@afcajax) on

Thuis tegen Engelsen

Ajax mag dan wel favoriet zijn, maar ze ontvangen niet echt graag Engelse clubs de laatste tijd. Zeker de laatste zullen de Ajacieden nooit meer vergeten. Van de laatste zes keer dat een Engels team op bezoek kwam werd er slechts één keer gewonnen. Chelsea zal al helemaal met vertrouwen naar Nederland afreizen, want ze verloren nog nooit van een Nederlands team in Europa (van de vier wedstrijden).

Sterke uitreeks Chelsea

Nog een reden waarom Chelsea met vertrouwen naar Amsterdam af zal reizen is de ijzersterke uitreeks. Dat begon vorig seizoen, toen ze de Europa League uiteindelijk wonnen. Inmiddels zijn The Blues al 9 Europese uitwedstrijden op rij ongeslagen. Een gelijkspel betaalt 3,75 keer uit en winst Chelsea 2,95 keer. Wij zouden in dit geval voor een gelijkspel gaan. Om het nog interessanter te maken: Promes scoort (scoorde al in de eerste 2 CL wedstrijden) en het wordt gelijk betaalt 10,00 keer uit of als Abraham scoort en het wordt gelijk betaalt 7,00 keer uit. Jouw keuze.

Mocht jouw bet hier niet tussen zitten dan kun je op de TOTO website zelf het volledige overzicht zien van alle bets met betrekking tot Ajax – Chelsea.