3 dingen die tijdens de Europa League finale gaan gebeuren

Vanavond staat de finale van de Europa League op het programma. Hoewel die qua aanzien natuurlijk niet in de buurt komt van de Champions League finale is het wel gewoon een mooi affiche tussen Arsenal en Chelsea. Behalve dat er een (grote) prijs te winnen valt is het voor Arsenal extra belangrijk dat ze winnen, want dan zouden ze ook geplaatst zijn voor de groepsfase van de Champions League komend seizoen. Iets wat met een vijfde plek niet gelukt is in de Premier League.

Blessures Arsenal – Chelsea

Voordat we ingaan op de dingen waarvan we verwachten dat die gaan gebeuren tijdens de finale, is het wel zo handig om even de blessure-gevallen door te nemen. Die zijn er aan Chelsea kant namelijk nogal wat: Loftus-Cheek, Hudson-Odoi en Rudiger kunnen zeker niet meedoen, terwijl ook van Kanté verwacht wordt dat hij in ieder geval niet zal starten. Arsenal is daarentegen volledig fit en zal met de sterkste 11 aantreden.

Emery pakt zijn vierde Europa League

Als er iemand is die weet hoe je de Europa League moet winnen dan is het Arsenal coach Emery wel. Hij bereikte drie seizoenen achter elkaar de finale met Sevilla en won alle drie die finales. Ondanks deze statistiek en ondanks de blessures van Chelsea is Arsenal de underdog in Baku. Winst Arsenal betaalt 3.15 keer uit. Eén keer won Emery de finale na strafschoppen en als dat deze finale weer gebeurt dan betaalt dat 10.00 keer uit!

Aubameyang in bloedvorm

Aub was in zijn laatste vier duels voor Arsenal telkens trefzeker en scoorde daarin zelfs 7 keer (waaronder 3x uit tegen Valencia). Wij durven daarom wel te voorspellen dat hij gaat scoren en dat betaalt 2.40 keer uit. Er zijn echter veel interessantere bets waarin Aubameyang scoort: als hij de openingsgoal maakt krijg je 6.10 keer je inzet en als hij de laatste van de wedstrijd scoort ook 6.10 keer. Scoort hij én wint Arsenal? Dat betaalt 4.20 keer uit. Scoort hij de eerste en wint Arsenal? Dat betaalt 8.00 keer uit. Hier vind je een overzicht met alle bets waarin Aubameyang scoort. Dat loopt op 17.00 keer je inzet.

Beide teams scoren

Arsenal heeft dan wel een dodelijke aanval met Aubameyang en Lacazette, maar de verdediging is regelmatig zo lek als een mandje. De laatste 7 wedstrijden kregen ze telkens minimaal één tegengoal om de oren en we verwachten dat dat vanavond ook gaat gebeuren. Bij een finale is het vaak de kat uit de boom kijken, dus daarom denken we dat beide teams in de tweede helft zullen scoren. Dat betaalt 3.05 keer uit.

Denk jij juist dat Chelsea ‘m gaat winnen en dat er een grote rol weggelegd zal zijn voor Hazard in zijn laatste wedstrijd voor Chelsea? Hier vind je het TOTO overzicht met alle Europa League finale bets.