Dit zijn de 3 enige FIFA 18 vijf sterren skill moves die je hoeft te kennen

Kom je wel eens zo’n FIFA speler tegen die de hele wedstrijd alleen maar skill moves uit z’n trucendoos trekt? Ziet er misschien leuk uit, maar dikke kans dat 90% van die tricks helemaal niet effectief zijn en dat ‘ie maar wat op z’n knopjes aan het rammen is. Vooral de 5 sterren skill moves zien er nice uit, maar zijn pas effectief als je weet wanneer je ze moet gebruiken. Daarnaast zijn veel van die moves niet echt effectief. Volgens pro FIFA gamer BorasLegend zijn dit de 3 enige vijf sterren skill moves die je hoeft te kennen.

Vijf sterren skill moves

Uiteraard heb je wel spelers in je team nodig die 5 sterren skills hebben, want anders kan de trick niet uitgevoerd worden. Check dat dus even voordat je deze skill moves gaat proberen.

45 graden sleepbeweging

In feite is dit gewoon een nepschot, maar bij een 5 sterren skiller wordt dit een sleepbeweging als je de linkerjoystick in een hoek van 45 graden houdt. Links of rechts, het is maar net welke kant je op wilt. Als je de joystick in een hoek van meer dan 45 graden houdt wordt het een kapbeweging, dus let daar goed op. De actie is het meest effectief als je met een van de schouders richting de verdediger staat, zodat je ‘m met de sleep via de zijkant passeert. Ook fijn is dat je daarna meteen op topsnelheid kunt sprinten.

Elastico / Akka

Wie kent ‘m niet. Maar wie kan ‘m ook echt effectief uitvoeren op FIFA? Niet veel mensen kan ik je zeggen, maar als je ‘m onder de knie hebt is de ‘elastico’ dodelijk door de snelle bewegingen en de ruimte die je ermee kan creëren. Je voert ‘m uit door met de rechterjoystick een 180 graden beweging van rechts naar links te maken. De skill move is het meest effectief als je ‘m combineert met een ‘fake shot stop’, aangezien je daarmee de tegenstander uitlokt te komen om hem vervolgens te dollen met een akka.

Bolasie flick

Misschien wel de meest onderschatte skill move, vanwege het verrassingseffect en de angst die je zaait bij de tegenstander als hij lukt. Redelijk lastig om onder de knie te krijgen, maar het oefenen zal zich terug betalen als je ‘m eenmaal doorhebt. Houdt R1/RB in en ga met de rechterjoystick snel naar voren, naar achteren en tenslotte 90 graden naar rechts of links, afhankelijk van welke kant je op wilt. Als hij lukt heb je een mogelijkheid tot de perfecte volley, maar als je ‘m echt effectief wilt maken ga je voor de ‘driven volley’. Oftewel twee keer op schieten drukken.

Hieronder wordt het allemaal nog een keer uitgelegd met beelden en gameplay voorbeelden. Toch iets duidelijker dan alleen lezen hoe het moet.

Niet zo geïnteresseerd in die trucjes of ken je ze al, maar heb je juist moeite om vrije trappen te scoren? Dit is met afstand de meest effectieve vrije trap van FIFA 18.

Bron: BorasLegend