3 redenen waarom de 3e helft net zo belangrijk is als de eerste 2

Doordeweeks werk je tijdens de trainingen toe naar die ene wedstrijd in het weekend. Je zorgt ervoor dat je de avond wat rustiger aan doet, zodat je de dag erna twee helften flink kunt knallen. Alles voor de winst. Maar als die wedstrijd erop zit wacht de 3e helft alweer en die is volgens ons net zo belangrijk als die 2 helften daarvoor. Oké, in de derde helft kun je geen punten meer behalen voor het kampioenschap, maar toch zijn we er van overtuigd dat goede prestaties in die extra helft jullie prestaties als team bevorderen. Dat ligt aan deze drie redenen.

voetbal bier

Wedstrijd nabespreken nu het nog vers is

In de kleedkamer krijg je al een preek van de coach over de wedstrijd, maar die is vaak behoorlijk beknopt en verlaat je uitgeputte kop al voordat je hersenen alles kunnen opnemen. Als je daarna met z’n allen aan tafel zit, met een lekkere pot bier natuurlijk, kun je nog rustig in detail napraten over de wedstrijd. Alles is immers een paar minuten geleden gebeurd, dus het zit nog allemaal vers in het geheugen. Elk balcontact, elke pass en alle tackles komen aan bod en daar leer je van.

Waarheden worden gesproken

Misschien nog wel belangrijker aan het nabespreken in de kantine is dat de waarheid gesproken wordt. Het kan liggen aan die paar pilsjes, maar teamgenoten onderling durven nu eenmaal elkaar te zeggen waar het op staat. Misschien was je wel helemaal niet zo goed als dat je zelf dacht en kon er nog van alles beter. Take it like a man en leer hiervan. Ze willen je niet de grond in boren. Ze willen jou, en dus ook het hele team, helpen om de volgende wedstrijd nog beter te spelen.

FC Bayern München bier douche

Teambuilding

Het hoeft natuurlijk niet altijd over voetbal te gaan tijdens de derde helft, want er gebeurt veel meer in jullie leven. Samen lachen, gieren en brullen om de capriolen die je teamgenoten uitgespookt hebben helpt jullie als team dichterbij elkaar te komen. Zet wat goede muziek op, pak allemaal nog een biertje (of 8) en maak er een gezellige dag van, ongeacht het resultaat. Aan het einde van het seizoen zijn jullie allemaal vrienden van elkaar.

Leestip: 3 redenen waarom bier in de douche het perfecte ritueel is na de wedstrijd