3 redenen waarom je katers steeds erger worden

Weet je nog? Toen je 16 a 18 jaar oud was kon je de hele nacht doorhalen en de volgende ochtend gewoon fit aan de aftrap verschijnen. Nu je wat ouder bent/wordt voel je dat katers met het jaar heftiger worden. Je prestaties op het veld lijden daar regelmatig onder. Maar hoe kan het toch dat je katers steeds vervelender worden naarmate je ouder wordt? Dat komt door deze 3 redenen.

Je lichaam verwerkt alcohol slechter

Wanneer je alcohol drinkt zet je lichaam bepaalde enzymen aan het werk om die alcohol weer af te breken. Wanneer je jong bent werkt dat proces een stuk effectiever bij een wat ouder persoon. De stofjes die voor een kater zorgen verdwijnen daarmee ook later uit je bloed, dus heb je langer last van een kater.

FC Bayern München bier douche

Lichaamsverhoudingen veranderen

Hoe je het ook wendt of keert, de meeste mannen die ouder worden bouwen ook meer vet op. Vet absorbeert de alcohol niet, dus het deel van je lichaam dat de alcohol kan opnemen en verdunnen wordt steeds kleiner.

Lichaam herstelt minder goed

Naarmate je ouder wordt krijgt je lichaam in z’n algemeenheid meer moeite zich te herstellen. Van vervelende blessures, schrammetjes, maar dus ook de nadelige gevolgen van een flink avondje doorzakken.

Accepteren mannen, dat lijkt de enige optie. Geen bier meer drinken is dat in ieder geval niet.

Leestip: 5 manieren om jouw bier razendsnel te koelen

Bron: Man-Man