Onze 3 voorspellingen (+ bonus) voor de CL finale tussen Liverpool en Tottenham

Dames en heren, dit weekend is het tijd voor de grootste wedstrijd van het jaar: de Champions League finale. Het is misschien niet het affiche waar iedereen van te voren op gehoopt had, maar als we naar het afgelopen Champions League seizoen kijken dan mogen we niet klagen. Wat een spektakel was het. Het is natuurlijk maar de vraag of zo’n finale net zo’n spektakel op gaat leveren, maar we hopen natuurlijk op het beste. Dit is wat wij van de wedstrijd verwachten, inclusief betting tips. Je wilt er natuurlijk ook nog wel wat geld aan verdienen.

Blessures

Eerst nog even een blessure-update. Bij Spurs is iedereen, inclusief Kane, fit genoeg om te spelen. Bij Liverpool is Firmino ook fit genoeg, maar Keita moet de finale aan zich voorbij laten gaan nadat hij een flinke blessure opliep tegen Barça. We verwachten daarom dat Gini ‘gewoon’ gaat spelen.

Liverpool wint

Liverpool is niet geheel verrassend de favoriet om de cup met de grote oren te winnen. Niet alleen omdat ze in de Premier League maar liefst 26 punten boven Tottenham eindigde, maar ook vanwege de vorm waarin de ploeg van Klopp steekt. Van de laatste 14 wedstrijden wonnen ze er namelijk 13. De enige wedstrijd die ze in die periode niet wonnen was natuurlijk uit bij Barça (0-3).

Tottenham boekte in haar laatste 14 wedstrijden slechts 6 keer winst, 1 keer gelijk en verloren maar liefst 7 keer. Van de laatste 5 wedstrijden wonnen ze er maar één (uit Ajax), verloren ze er twee en speelden er twee gelijk. Wij voorspellen dus dat Liverpool wint en dat betaalt 1.93 keer uit.

Beide teams scoren

In 2010 gebeurde het voor het laatst dat er in een Champions League finale niet door beide teams gescoord werd. Ook dit seizoen lijkt dat onwaarschijnlijk. Liverpool scoort sowieso veel en tijdens de eerdere ontmoetingen tussen de twee clubs dit seizoen werd het beide keren 2-1 voor Liverpool. Liverpool weet dan wel vaak de nul te houden dit seizoen, maar de Spurs zullen met hun sterkste aanval spelen (Kane, Son en Lucas Moura), dus we verwachten minimaal een goaltje van de Spurs. Beide teams scoren betaalt daarom ‘maar’ 1.70 keer uit.

View this post on Instagram

All 👀 on Madrid. #COYS #UCLfinal

A post shared by Harry Kane (@harrykane) on

Eindstand: 2-1 Liverpool

Is deze eindstand zwaar onderbouwd met een reeks statistieken waar je u tegen zegt? Nee, maar zoals we hierboven al zeiden won Liverpool dit seizoen al twee keer eerder met 2-1 van Spurs. Op 15 september met 1-2 mede dankzij een goal van Gini en 31 maart met 2-1 door een late eigen goal van Alderweireld. Ook qua klasseverschil lijkt het ons een logische uitslag. Wij gaan dus gewoon voor 2-1 Liverpool. Dat betaalt ook nog eens een hele mooie 7.75 keer uit.

Bonus: VVD of Gini scoort

Het is niet dat we echt verwachten dat dit gaat gebeuren, maar het zou een passend slot zijn van een Champions League seizoen waarin Nederland flink zijn stempel heeft gedrukt. Ajax was geweldig en verdiende eigenlijk een plaatsje in de finale en bij Liverpool zijn Virgil en Gini twee van de belangrijkste spelers met een heldenrol voor Gini met twee goals in de legendarische 4-0 overwinning tegen Barça.

Een goal van Gini betaalt 6.15 keer uit (17.00 keer zelfs als hij scoort en Liverpool met 1-0, 2-0 of 2-1 wint) en een goal van Virgil betaalt 6.95 keer uit (ook 17.00 keer als hij scoort en Liverpool wint met 1-0, 2-0 of 2-1).

Heb jij andere verwachtingen van de Champions League finale? Hier vind je het TOTO overzicht met alle Champions League finale bets.