Dit zijn de 4 beste manieren om te scoren in FIFA 18

Op 29 september is de officiële lancering van FIFA 18, maar de hardcore fans hebben natuurlijk een special edition besteld waardoor ze vandaag al aan de slag kunnen. Toch zullen de meesten al heel wat uren FIFA 18 achter de rug hebben, want de demo was al wat langer te spelen. Hierin zul je ongetwijfeld gemerkt hebben dat verdedigen erg lastig is, maar er zijn ook een paar dingen die juist makkelijker zijn geworden, zoals scoren. Als je op de juiste manier afwerkt tenminste. Dit zijn de beste manieren om te scoren in FIFA 18.

Scoren in FIFA 18

FIFA-pro BorasLegend is zo’n gamer die er al heel wat uurtjes met de nieuwe game op heeft zitten en hij komt met drie manieren waarop je bijna altijd succesvol zult zijn als je op de keeper afgaat. Zorg ervoor dat ze geïntegreerd worden in je spel en dat het een automatisme wordt.

Driven shot – Ook in FIFA 17 was dit al een zwaar overpowerde manier van scoren als je binnen de zestien bent. Dit schot is uit te voeren door na het richten en schieten nóg een keer op schieten te drukken. De sleutel tot succes zit ‘m in de kracht van het schot, zo’n 3 balkjes, en je moet bijna altijd voor de lange hoek kiezen.

Driven finesse shot – Dit is een combinatie van het geplaatste schot (R1 of RB) met het bovenstaande schot. Ook bij dit schot druk je dus nog een keer op schieten nadat je al een eerste keer hebt gedrukt en al gericht hebt. Bij dit type schot is iets minder kracht nodig, zo’n 2 tot 2,5 balkje.

Stiftje – Iedereen weet natuurlijk al dat je ‘m uitvoert met L1/LB en schieten, maar nog nooit was het zo effectief als in FIFA 18. Door het nieuwe systeem is de timing ervan belangrijk, maar als je het goed uitvoert scoor je altijd. Als de keeper uit zijn doel komt en zo’n 5 à 6 meter van je af is doe je het stiftje met ongeveer 2 balkjes kracht. Hierdoor gaat de keeper altijd liggen en is een goal gegarandeerd.

Is het met bovenstaande uitleg toch nog niet helemaal duidelijk? In onderstaande video worden de drie technieken haarfijn uitgelegd.

Van afstand – Ook buiten de zestien is er een manier waarop scoren erg makkelijk is. YouTuber Ovvy merkte tijdens het spelen van de demo op dat het geplaatste schot buiten de zestien zwaar overpowerd is. Het is nog maar de vraag of dat niet aangepast is na de demo, maar hieronder zie je hoe gemakkelijk dat gaat.

Zorg er dus voor dat je deze technieken onder de knie hebt, want wat is er nou leuker dan Jantjes uitdelen aan al je maten? Aan de andere kant kun je trouwens ook gemakkelijker doelpunten voorkomen door de nieuwe keepersbesturing. Hoe dat werkt lees je hier.