4 dingen die je moet weten voordat je gaat betten op Getafe – Ajax

Na de teleurstelling van de uitschakeling in de Champions League gaat het vizier van de Amsterdammers na de winterstop op de Europa League. Tegenstander in de eerste knockout ronde is de verrassing van La Liga dit seizoen: Getafe. Deze ongekend stugge ploeg staat op de derde plek en wordt vergeleken met het Atlético Madrid in de hoogtijdagen onder Simeone. Dat wordt dus allesbehalve gemakkelijk voor de ploeg van Ten Hag.

Getafe in topvorm

Afgelopen weekend verloren ze dan wel, maar dat kan gebeuren uit tegen Barça. Ze verloren ook maar nipt, want het werd een moeizame pot voor Frenkie en z’n teamgenoten die nipt met 2-1 werd gewonnen. De vier wedstrijden daarvoor werden door Getafe allemaal gewonnen zonder een tegengoal te incasseren. Dat geeft de fans én ploeg van Getafe ongetwijfeld veel zelfvertrouwen.

Schoppen!

Heel veel overtredingen maakt Getafe. Het hoort een beetje bij hun spelletje. Hoog en agressief druk zetten en wanneer de tegenstander er doorheen lijkt te glippen even een overtreding maken. Afgelopen weekend maakten ze nog 30 overtredingen tegen Barça, wat in de 5 topcompetities het hoogste aantal is in bijna 4 jaar. We kunnen dus wel wat gele kaartjes verwachten.

Ajax mist belangrijke spelers

Lastig wordt het dus zeker, maar helaas voor de Amsterdammers missen ze ook nog een aantal spelers. Doelman Onana is geschorst, Mazraoui en Promes nog geblesseerd en de volgende spelers staan missen bij een gele kaart de return: Martinez, Tadic en Tagliafico. Dat maakt het niet gemakkelijker. Bij Getafe zijn er geen schorsingen, maar staan er wel een aantal op scherp.

Ajax uit ijzersterk

Na het lezen van al het bovenstaande zul je misschien denken dat we niet zo heel veel vertrouwen in een goede afloop hebben, maar Ajax kan altijd moed putten uit de gruwelijke vorm in uitwedstrijden. Ze zijn namelijk al 14 Europese uitwedstrijden ongeslagen. Inzetten op een gelijkspel of winst Ajax is sowieso wel interessant, want daar zijn de odds het hoogst. Een gelijkspel betaalt 3,50 keer uit en winst Ajax 3,40 keer.

Onze voorspelling

Dat het een lastige avond wordt voor Ajax moge inmiddels duidelijk zijn en we moeten zeggen dat we toch neigen naar winst voor de huidige nummer 3 van Spanje. Een vechtmachine die in topvorm is, ook nog eens effectief is en heel weinig tegendoelpunten krijgt. Winst Getafe betaalt 2,14 keer uit. Als we naar de correcte uitslag kijken dan voorspellen we een 1-0 of 2-1 overwinning van Getafe. 1-0 betaalt 7,30 keer uit en 2-1 7,95 keer.

Een overzicht van alle TOTO bets vind je hier, inclusief alle andere Europa League wedstrijden.