4 manieren om dit seizoen geld te besparen op je voetbalspullen

Er wordt wel eens gezegd dat je niet zo heel veel materiaal nodig hebt om te voetballen, maar toch geef je in een seizoen behoorlijk wat geld uit om te kunnen spelen. Denk aan voetbalschoenen die al minimaal €100 kosten, kleding waarin je traint en de voetbalshirts die je per se wilt omdat je ze zo vet vindt. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen, maar je kunt er vrij eenvoudig op besparen.

Onderhoud de voetbalschoenen

Je hebt niet ieder seizoen nieuwe voetbalschoenen nodig, zeker als ze nog niet kapot zijn. Als jij je voetbalschoenen goed onderhoudt zullen ze langer mee gaan en kun je ook volgend seizoen nog op je patta’s spelen. Maak ze dus na iedere wedstrijd in ieder geval even schoon en haal ze uit die stinkende tas als je thuis bent. Heb je lederen schoenen? Vet ze dan af en toe in. Hier vind je 10 dingen die je absoluut niet moet doen met je voetbalschoenen, zodat ze langer meegaan.

Check de sale

Aangezien merken als Nike en adidas heel veel voetbalschoenen releasen in een seizoen komen vrij nieuwe producten al snel in de sale en de kortingen kunnen dan flink oplopen. Dan heb je misschien niet het nieuwste van het nieuwste, maar wel gewoon dezelfde kwaliteit voor veel minder geld.

Laat dat zoveelste shirt achterwege

Je kast puilt inmiddels uit van de voetbalshirts van je favoriete club(s), maar hoe veel verschil zit er nou eigenlijk tussen het design van vorig seizoen ten opzichte van de nieuwe? Vaak is dat niet veel en dan zou je ‘m dus best een seizoen kunnen skippen. Zeker met de prijzen van tegenwoordig, want een shirt zonder bedrukking kost al snel €80.

Gebruik de besparingsapp

Door bewust bezig te zijn met het geld dat je uitgeeft zul je er snel achter komen hoe makkelijk je kunt besparen. Volgens UNICEF Nederland en LINDA.foundation kunnen we met gemak minderen en samen introduceren zij Minderen voor Kinderen; een app waarin je bewust bijhoudt op welke ‘luxe’ artikelen je één week lang gaat minderen. Om een geldbedrag over te houden dat – geheel vrijblijvend – met een simpele druk op de knop gedoneerd kan worden. Beide organisaties roepen heel Nederland op om van 1 t/m 7 november te minderen om zo het leven van kwetsbare kinderen te verbeteren.

Meer informatie over het Minderen voor Kinderen initiatief is hier te vinden. De app is hier voor iOs en Android te downloaden.