Dit zijn de 4 nieuwe features uit de nieuwe FIFA 20 gameplay trailer

Het is weer de tijd van het jaar dat FIFA 19 op sterven na dood is en dat we eigenlijk gewoon aan het wachten zijn op de release van FIFA 20. Daar moeten we nog wel even op wachten, want die wordt op 27 september pas gelanceerd. Tot die tijd moeten we het met teasers en trailers doen, maar gelukkig heeft EA Sports gisteren de nieuwe gameplay trailer gelanceerd. Dit zijn de nieuwe features die daarin terugkomen.

Nieuwe standaardsituaties

Bij de voorgaande edities was de camera essentieel bij het nemen van vrije trappen of penalty’s. Je moest dan maar een beetje gokken waar de bal zou eindigen, maar dat verandert. Nu heb je een manier om nauwkeuriger te richten, in de vorm van een cirkeltje als ‘target’. Daar kun je dan nog top spin of side-spin aan toevoegen en zelfs een zwabberbal is mogelijk. Ook bij penalty’s heb je dus het cirkeltje als target en dat moet er voor zorgen dat je nauwkeuriger kunt richten. Uiteraard speelt de kracht die je aan de bal meegeeft nog wel een grote rol.

Afwerken

EA introduceert ook het nieuwe ‘composed finishing’ en dat moet er voor zorgen dat aanvallende spelers in één op één situaties met de keeper dodelijker worden. De bal kan namelijk een aantal nieuwe trajecten volgen, doordat de bal meer realistische bewegingen gaat maken.

Overpowered afwerken?

Ook een nieuwe manier van afwerken is ‘the set up toch’ en wij hebben zo’n gevoel dat dit behoorlijk overpowered gaat worden. De speler rolt dan de bal een klein beetje voor zich uit om vervolgens perfect uit te kunnen halen op doel. Je moet er wel de tijd en ruimte voor krijgen, maar als het lukt is de kans op een goal veel groter.

1 vs 1 tussen aanvaller en verdediger

EA Sports heeft meer nadruk gelegd op de dynamische 1 vs 1 situaties tussen aanvaller en verdediger. Ze hebben het speltempo van de beste competities ter wereld gebruikt en dat nagebootst in FIFA 20, zodat er meer 1 vs 1 duels ontstaan. De veranderingen in zowel het dribbelen en verdedigen zullen het veel leuker maken om het duel aan te gaan.

Dribbelen

Bij het nieuwe dribbelsysteem draait het allemaal om de ‘stotter stapjes’ (kleine stapjes) die je doet voordat je de verdediger naar je toe lokt en uiteindelijk voorbij wilt gaan.

On the defending side, there is better defensive support from AI-controlled players as well as “controlled tackling” – which sees a number of new tackling animations for players to select and regain possession of the ball. The cleaner the tackle, the better chance of winning the ball back.

Verdedigen

Bij het verdedigen zou er betere ondersteuning vanuit de AI-gestuurde spelers zijn, plus ‘controlled tackeling’ introduceert een aantal nieuwe tackle animaties bij het afpakken van de bal. Des te foutlozer de tackle, des te groter de kans is dat je de bal afpakt. Maar da’s logisch.

Celebrations

Misschien niet echt een nieuwe feature, maar toch altijd wel leuk om te zien wat voor nieuwe celebrations er in de game zitten. In de trailer zien we er al een paar, waarvan we die van Dele Alli en Mo Salah toch wel het vetste vinden. In onderstaande gameplay trailer zie je de nieuwe features, inclusief bijbehorende beelden.

Zijn het de grote veranderingen waar iedereen op hoopte? Dat laten we aan jullie over. Deze week kreeg EA Sports in ieder geval een klap te verwerken, want Juventus zal niet in de game verschijnen. De Italiaanse grootmacht heeft namelijk een exclusieve deal met PES getekend.