4 redenen om minder vaak een sliding in te zetten

De sliding is een veelgebruikte beweging in het voetbal, veelal toegepast door verdedigers. Een glijdende tackle met de beetjes vooruit en het lichaam erachteraan kan soms zeer effectief zijn en een balverovering opleveren, maar toch kleven er ook risico’s aan de vermakelijke sliding. Daarom geven we je de 4 redenen om minder vaak een sliding te maken.

Je bent gezien

Dit leer je al bij de junioren. Blijf zo lang mogelijk op je benen staan. Wanneer jij vol overtuiging op de bal probeert te glijden, maar je tegenstander jou met een handige beweging uitkapt ben je volledig gezien. Nu maar hopen dat de andere verdedigers en de keeper het voor je oplossen.

Beter positioneren

Het feit dat je een noodmaatregel als de sliding nodigt hebt betekent dat je niet helemaal goed opgesteld stond. In plaats van nóg meer slidings maken kun je beter werken aan je positionering. Het is wat Cruijff ooit zei: “Als je een speler ziet sprinten, is hij te laat vertrokken.” Hetzelfde geldt wat ons betreft voor de sliding.

Training

Kijk, een sliding is leuk maar je teamgenoten vinden het minder grappig wanneer je ze torpedeert. Probeer je tijdens trainingen eens in te houden, jongeman.

Schaafwonden

Zeker voor de jongens die veel op kunstgras spelen is dit een goede reden om wat vaker op je benen te blijven staan: schaafwonden. Deze (letterlijk) bloed irritante kwetsuurtjes geven veel ongemak, met name wanneer je na de wedstrijd een spijkerbroek aantrekt of je ’s nachts de lakens van je been moet trekken. Neem je dit allemaal voor lief en wil je graag door blijven glijden, dan zijn deze 5 tips om je te beschermen tegen schurend kunstgras vast wel iets voor jou.