4 redenen om volgend seizoen een seizoenskaart van je club te nemen

We zijn alweer aan het einde van het seizoen beland en er zijn nog maar een paar potjes te spelen. Voor de ene club staat er meer op het spel dan de andere, maar dat neemt niet weg dat het altijd heerlijk is om een pot voetbal te kijken. Gezamenlijk met vrienden achter een tv kruipen is dan een goede optie, maar het is nog veel mooier om de wedstrijden van jouw cluppie in het stadion te kijken. Ga daarom gewoon voor een seizoenskaart komend seizoen en wel om deze redenen.

Sfeer & beleving

Eén van de redenen om géén seizoenskaart te nemen is voor velen dat ze het op tv beter zien en lekker op de bank kunnen chillen. Prima, maar als je voetbal in optima forma wilt beleven dan is het stadion the place to be. Je vaste stekkie in het stadion opzoeken, de sfeer die er hangt, het gevoel van saamhorigheid, de explosie als er gescoord wordt; zo hoort voetbal beleeft te worden. Achter de tv ga je dit nooit evenaren. Plus, gedurende het seizoen zijn er altijd epische momenten voor jouw club en als je daar live in het stadion bij bent zijn dat herinneringen voor het leven.

Pre-drinks

Als je het goed aanpakt dan zorg je ervoor dat je met een paar vrienden een seizoenskaart scoort en dat jullie om de beurt bobben (tenzij het op fietsafstand is). Lekker op tijd richting het stadion, alvast wat sfeer indrinken bij de lokale kroeg en dat tempo gewoon doorzetten tijdens de wedstrijd. Daarna wellicht nog op stap en je hebt de perfecte dag/avond te pakken boys.

Nog meer betrokken bij de club

Niet dat je een nepsupporter bent als je geen seizoenskaart hebt, maar je bent wel degelijk de ultieme fan als je ‘m wél hebt. En zo voelt dat ook als je in het stadion bent. Jij bent onderdeel van de club en je helpt de spelers op het veld door de sfeer die gecreëerd wordt in het stadion. Ja het kost geld, maar dat gaat wel naar de club toe, dus je helpt ze ook financieel een handje.

Thuis worden ze gek van je

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je vriendin, vrouw, moeder, kinderen, noem het maar op, helemaal gek worden van jou als je de wedstrijd thuis achter de tv kijkt. Ze kunnen niet kijken wat zij willen, want alles moet wijken voor voetbal. En dan komt daar ook nog eens dat continue gescheld en geklaag bij. Wat zullen zij blij zijn als je de wedstrijden gewoon in het stadion gaat kijken.

Er is in ieder één type supporter die nooit voor een seizoenskaart zal gaan en dat is de nepsupporter. Je herkent ‘m aan deze 7 tekenen.