4 redenen waarom backs het vaakst dronken zijn

Mannen, er gaat weinig boven een gezellige middag/avond in de voetbalkantine. Dat zijn jullie ongetwijfeld met ons eens. De pitchers bier vliegen je om de oren en dat zorgt altijd voor schitterende taferelen. Met name die backs uit jullie team weten het vaak erg bont te maken. Zij zijn altijd als eerste dronken en waarschijnlijk komt dat door de volgende vier redenen.

Kleiner van stuk – Backs zijn vaak niet de grootste jongens uit het team. De BAC (bloed/alcohol-concentratie) is bij kleine mensen sneller hoog dan bij grote mensen. Bottom line: zo’n pitcher slaat nu eenmaal harder aan wanneer je klein bent.

Zuipen harder – Vleugelverdedigers zijn vaak klein van stuk, maar wel wendbaar en razendsnel. Ook in de kantine. Niemand kiept zo snel een glas bier achterover als zij. Dat tikt aan.

derde helft bier football culture

Gevoelig voor groepsdruk – Het feit dat hij ooit genoegen heeft genomen met de backpositie geeft aan dat hij behoorlijk makkelijk over te halen is. Jullie hoeven maar 5 euro bij elkaar te leggen en hij zet die pitcher alweer aan zijn mond. Atten! Atten! Atten!

Tactisch minder sterk – Backs staan veilig tegen de zijlijn aan en hebben aan tactiek een broertje dood. Daar bemoeien die jongens in de as zich maar lekker mee. Zijn tactische onderontwikkeling zorgt wel voor dramatische resultaten bij drankspellen. Elke keer is hij de lul, want hij doet maar wat. Resultaat: deze man is altijd dronken.

Die backs toch.. Keepers hebben trouwens ook hun kwaliteiten en die liggen overduidelijk bij de vrouwen. Dit zijn de 5 redenen waarom keepers het beste scoren bij de vrouwen.