4 redenen waarom je vroeger verdediger bent geworden

De meeste kinderen die vroeger gingen voetballen wilden maar één ding: goals maken. Dan had je er ook nog altijd één gek tussen zitten die wel wilde keepen, maar er zaten ook een paar voetballertjes tussen die voor de middenweg kozen: verdediger worden. Misschien niet de meest glamoureuze keuze, maar daar hadden ze zo hun redenen voor. Dit zijn de 4 redenen waarom verdedigers voor de laatste linie hebben gekozen.

Je kon niet voetballen

De beste voetballers moesten voorin staan, want die konden een goal maken. De wat minder goede gingen naar achteren, want zij moeten gewoon die bal naar voren rammen. Daar zijn niet heel veel skills voor nodig, maar belangrijk is het natuurlijk wel.

Glijden is leven

Zoals we al zeiden willen de meeste voetballertjes scoren, maar jij had op vroege leeftijd al een liefde ontwikkeld voor iets heel anders: slidings en tackles. Niks gaf jou zoveel voldoening dan de bal afpakken met een lekkere schuiver. Jouw broekje was dan ook altijd veruit de smerigste. Mama was daar vast heel blij mee.

Spijkerhard

Vroeger al schopte je tegen alles wat bewoog en stiekem genoot je er van als je een tegenstander raakte. Die kick die je toen voelde is waarschijnlijk nooit meer weggegaan en daarom geniet je nu nog steeds van harde ingrepen die in de verdediging af en toe ‘nodig’ zijn. Soms zijn ze ook helemaal niet nodig, maar toch..

Jouw held was een verdediger

Vaak willen kleine kinderen precies zijn zoals hun idool, dus als jouw idool een verdediger was wilde jij ook verdediger worden. Die grote sterke verdedigers maakte waarschijnlijk zoveel indruk op jou dat jij toen al wist dat dit jouw roeping was.

Helden worden vooral geboren op momenten zoals het WK in Rusland wat nu in volle gang is. Vandaag staat de kraker Engeland – België op het programma en wij durven te zeggen dat deze 4 dingen (bijna) zeker gaan gebeuren.