4 redenen waarom je vroeger spits bent geworden

Wanneer de beste voetballers ooit worden genoemd zijn het bijna altijd aanvallers die je hoort. De spelers die gruwelijk veel goals hebben gemaakt. Niet zo gek ook, want daar draait het voetbal toch om. Daarom is het ook niet zo gek dat de meeste jonge voetballertjes voorin willen staan om doelpunten te maken. Ze keken enorm op naar hun helden, maar er zijn ook andere redenen waarom voetballers vroeger spits zijn geworden. Dit zijn er vier.

Luie voetballer

Het liefste maakte jij zo min mogelijk meters en bleef je een beetje voorin afwachten totdat er een bal in jouw richting wordt getrapt. Dan pas ging je wat actie ondernemen en probeerde je de bal in het doel te schieten. Aangezien je daar best goed in bleek te zijn mocht je blijven staan en accepteerde men dat je best wel lui was.

Aandachtsgeil

Natuurlijk zijn er ook voetballertjes die gewoon per se spits wilde worden voor the fame. Als je veel goals scoort ben je namelijk het mannetje waar iedereen zich op focust en je geniet ontzettend van die aandacht. Tegelijkertijd staat er ook veel druk op de spits, want die móet scoren. Doe je dat niet, dan word je daarop afgestraft.

Egoïstisch

Vaak zijn het toch een beetje einzelgangers, die spitsen. Ze focussen zich volledig op zichzelf en het maken van doelpunten. Er staat namelijk behoorlijk wat druk op de spits zoals we hierboven zeiden. Een spits moet dus wel een tikkeltje egoïstisch zijn om te presteren. Op kleine leeftijd was dat egoïsme al in overvloed aanwezig bij jou en daarom moest en zou je in de spits staan.

Groot & sterk

Spits worden heeft dus redelijk veel te maken met het karakter van een persoon, maar het kan zeker ook met het fysieke aspect te maken hebben. Als jij vroeger al veel groter en sterker was dan je tegenstanders had je in de spits een groot voordeel. Je zette de verdedigers weg alsof ze er niet stonden en kon daardoor naar hartenlust scoren.

En klinkt het allemaal herkenbaar? Dat dachten we al. Gelukkig wil trouwens niet iedereen spits worden. Dit zijn vier redenen waarom iemand vroeger verdediger is geworden.