4 redenen waarom voetbal absoluut geen bijzaak is

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar er zijn mensen die vinden dat voetbal maar een flauw en onbelangrijk spelletje is. Zij begrijpen niets van hoe sporters en supporters zich kunnen voelen na een (gewonnen of verloren) wedstrijd. Zij degraderen de sport graag tot bijzaak met opmerkingen als ‘ach, het is toch maar een spelletje’.

Passie

De één houdt van breien, tuinkabouters verzamelen of duiven vangen, de ander weer van voetbal. Dat je iemands passie misschien niet begrijpt wil niet zeggen dat het voor hem of haar niet heel belangrijk kan zijn. Degene die jouw passie voor voetbal niet accepteert, en daar flauw over doet, is gewoon jaloers dat jij wel ergens je ei in kwijt kunt en hij niet.

Broederschap

Of je nu met je teamgenoten op het veld staat of met je maten in het stadion bent, voetbal is vriendschap. Jullie hebben allemaal hetzelfde shirt aan en laten de buitenwereld zien voor dezelfde club te strijden. Dit geeft een prachtig gevoel van broederschap dat waarschijnlijk bij geen enkele sport zo groot is. En wat is er nu belangrijker dan dit soort vriendschap?

stoneisland

Zelfontwikkeling

Wanneer je onderdeel uitmaakt van een voetbalteam opereer je altijd in teamverband en met respect voor elkaar. Je sociale skills verbeteren hierdoor en ook worden er zaken als discipline, doorzettingsvermogen en communicatie van je verwacht. Allemaal dingen waarmee je later een verschil kunt gaan maken. Super belangrijk dus, dat voetbal.

Bestaat er een hoofdzaak?

Mensen die vinden dat voetbal een bijzaak is zou je eens moeten vragen naar de hoofdzaak van het leven. Grote kans dat zo’n zeurpiet geen antwoord klaar op deze (nogal filosofische) vraag. Het leven is jouw feestje, dus als jij vreugde haalt uit het beoefenen en/of kijken van voetbal dan is deze mooiste sport van de wereld gewoon jouw hoofdzaak. Laat de rest maar lekker door mekkeren.

Leestip: 5 redenen waarom je een vriendenteam moet oprichten