4 redenen waarom je volgend seizoen gewoon weer moet gaan voetballen

Heb jij ooit het besluit genomen om te stoppen met voetbal? In het rijtje slechtste keuze’s van je leven staat dat waarschijnlijk op 1. Wat dacht je wel niet? Maak die beslissing ongedaan en ga voor een terugkeer in 2019. Als onderstaande vier redenen niet genoeg zijn dan weten wij het ook niet meer.

Goed voor je fitheid

Door elke week twee keer te trainen en in het weekend een wedstrijd te spelen krik je jouw conditie helemaal op. Sinds je gestopt bent is je fitheid waarschijnlijk achteruit gehold en dat is allesbehalve fijn. Geef maar toe. Zeker wanneer je een droge kantoorbaan hebt, is het wel eens fijn om buiten tegen een bal aan te schoppen en actief te zijn. Hup, die wei in!

Minder kans op psychische stoornissen

Volgens het Trimbos instituut hebben mensen die sporten minder kans op depressies, fobieën en angststoornissen. Voetbal is dus niet alleen goed voor je fysieke gesteldheid, maar ook mentaal blijf je sterk.

Upgrade voor sociale leven

Na de tweede komt de derde helft. Die is er om je sociale contacten te onderhouden, maar vooral om met z’n allen een paar gouden rakkers weg te werken. Daarnaast wil je die droge voetbalhumor toch niet missen?

Leukste spel op aarde

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om weer te gaan voetballen. Het is simpelweg het leukste spelletje op deze hele aardkloot. Toen je stopte met voetballen nam jij jezelf voor te gaan hardlopen of fitnessen, maar je kwam er al snel achter dat daar geen hol aan is. Toch maar weer lekker gaan voetballen dus.

Ben je misschien juist aan het twijfelen of je gaat stoppen of toch nog even doorgaat als voetballer? Dan is het wellicht interessant om eens te kijken naar deze 5 tekenen die aangeven dat je beter kunt stoppen met voetballen.