Dit zijn de 4 sleutels tot het scoren van meer goals in FIFA 18

Ja hoor, daar zijn we weer met wat handige FIFA tips. Ondanks het feit dat je deze game al maanden speelt is er namelijk altijd ruimte voor verbetering. Vorige week richtten we ons op de verdediging, maar vandaag gaan we jou juist helpen om een baas in aanvallen te worden. Ideaal als je die ene maat eindelijk eens wilt verslaan of juist nog veel harder wilt vernederen. FIFA pro BorasLegend bespreekt de vier sleutels tot een perfecte aanval en dus meer goals. Let’s go.

Heb een plan

Natuurlijk, het plan is duidelijk: scoren. Maar hoe? De belangrijkste tip is geduld hebben en veel passen totdat je de ruimte vindt voordat je geforceerd op zoek gaat naar het doelpunt. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar door je ogen niet alleen op de bal te houden wordt het makkelijker. Houd de loopactie van je spits in de gaten en speel hem aan als hij wat ruimte heeft. Als hij de bal heeft werk je natuurlijk af met het ‘driven’ schot, wat je doet door vrij krachtig te schieten om vervolgens nog een keer op de schietknop te drukken.

Een ander strak plan om te hanteren is op zoek gaan naar het een-tweetje om de verdediging open te splijten. Ook hierbij is het belangrijk om een stap vooruit te denken. Voordat je de bal ontvangt moet je al weten met wie je de een-twee aangaat. Speel je veel over de vleugels? Gebruik dan de ‘lob voorzet’ met L1/LB en voorzet. Deze variant is namelijk heel overpowered bij FIFA 18.

Tempo

Nu weet je dus wat het plan is, maar dan moet het nog uitgevoerd worden. Belangrijk hierbij is tempo in de aanval. Een effectieve manier om dat voor elkaar te krijgen is de ‘driven pass’ die je uitvoert met R1/RB en pass. Deze pass zou je altijd moeten gebruiken bij een afstand van 15 meter of meer. Verder zijn ‘one touch passes’, oftewel directe passes zonder aanname, perfect om tempo in het spel te brengen. Daarnaast is het heel lastig te verdedigen en te voorspellen.

Timing

Zonder timing heb je nog niks aan het plan en tempo, maar hoe perfectioneer je dat? Door uren en uren te spelen/oefenen. Toch kunnen we wel wat tips geven. Als je met jouw speler richting de tegenstander gaat moet je de skill move op zo’n 2 meter afstand uitvoeren voor maximaal resultaat. Bij steekballen is het belangrijk om op de lopende medespelers te letten en de pass in te zetten net voordat hij buitenspel staat. Kleine skillmoves zoals de ‘ballroll’ kunnen hier goed bij helpen.

Variatie

Tenslotte is variatie natuurlijk essentieel. Zeker als je tegen een goede tegenstander speelt zal hij jouw speelwijze snel ontcijferen, dus zorg ervoor dat je alternatieve tactieken achter de hand hebt. Ga eens over de flanken als je vaak door het midden probeert. Probeer de tegenstander af en toe te verrassen met een afstandsschot als je normaal gesproken juist tikt tot in de zestien. Variatie dus!

Allemaal heel leuk en aardig als je het zo leest, maar het wordt natuurlijk pas écht duidelijk als je er gameplay beelden bij te zien krijgt. Daarom hebben we de video van BorasLegend hieronder toegevoegd. Kijk, luister en leer van deze meester.

Nou, laat die tegenstanders maar komen. Dat wordt Jantjes uitdelen als een malle. Krijg je nu nog regelmatig Jantjes om de oren? Dan wordt het tijd om jouw verdedigende kwaliteiten op te krikken en fouten te elimineren. Dit zijn de 6 meest gemaakte verdedigingsfouten en we leggen meteen uit hoe je ze voorkomt.