4 ‘snacks’ die in elke voetbalkantine op het menu zouden moeten staan

Dit artikel gaat misschien in tegen Wilfred Genee’s streven om Nederlandse voetbalkantines gezonder te maken, maar we konden het toch niet laten. De menukaart is één van de belangrijkste items in een kantine. Sommige zijn erg uitgebreid en andere komen weer niet verder dan een broodje frikadel of kroket. Zo lang de volgende vier snacks er maar op staan.

Vlamtosti –  We beginnen maar meteen met de crème de la crème: de vlamtosti. Nog niet iedereen schijnt bekend te zijn met deze pikante gehakttosti, maar wat ons betreft is dat slechts een kwestie van tijd. Nadat je de eerste achter de kiezen hebt ben je volledig om. Overigens zijn wij fan van alles waar ‘vlam’ voor staat.

vlamtosti
Foto en recept: Het pruttelende kookblog

Broodje bal – Gewoon een klassieker die niet van het bord te krijgen is. We hebben het wel eens geprobeerd, maar hij gaat er gewoon niet vanaf. De kantine en het broodje bal, ze zijn voor elkaar bestemd.

Panini – Een favoriet onder de spierbonkjes in je team. Zeker die variant met kip, want zo krijgen ze toch weer de nodige eiwitjes binnen na de wedstrijd.

Snert a.k.a. erwtensoep – Ideaal voor als het koud begint te worden of wanneer je zo brak bent dat je alleen (semi-)vloeibaar eten naar binnen krijgt. Deze ‘snack’ hoort alleen bij de kantine-essentials als hij zelfgemaakt is en, bij wijze van spreken, met een vork te eten is. Die dunne rommel uit een pak of blik mag de naam ‘snert’ niet dragen.

Leestip: Dit zijn de 5 slechtste voedingtips ooit