Deze 4 spelers zijn boos om hun FIFA 18 rating en dat laten ze merken

Wij vonden het al spannend om de nieuwe ratings van FIFA 18 te zien, dus je kunt je wel voorstellen dat het voor de spelers zelf ook echt een dingetje is. Natuurlijk vinden sommige spelers dat ze tekort gedaan worden door EA Sports, maar de meesten houden dat voor zichzelf. Een paar spelers doen dat echter niet en laten duidelijk merken dat ze niet echt blij zijn met hun nieuwe rating. Deze 4 spelers bijvoorbeeld.

Benjamin Mendy

De nieuwe linksback van Manchester City kende vorig seizoen zijn grote doorbraak en werd kampioen met AS Monaco. Het leverde hem een megatransfer naar City op en hij werd zelfs de duurste verdediger ooit. EA Sports vond zijn prestaties schijnbaar wel meevallen, want hij gaat van 75 naar 78 in FIFA 18. Het spreekt voor zich dat Mendy het daar niet mee eens was en dat liet hij merken via Twitter. Hij vroeg EA Sports zelfs of ze wel tv hebben gekeken vorig seizoen.

Michy Batshuayi

De jonge spits van Chelsea is sowieso iemand die niet op zijn mondje is gevallen en graag zijn mening deelt op social media, dus ook over zijn nieuwe FIFA rating had hij een mening. Hij speelde niet zoveel voor Chelsea en daardoor ging zijn rating zelfs naar beneden van 81 naar 80. Batshuayi vroeg EA Sports om uitleg en die kreeg hij ook. De Belgische spits sloeg vervolgens weer keihard terug. Geniaal!

Akinfenwa

Deze man is eigenlijk bekend geworden door zijn ongekende fysieke kracht op FIFA en jarenlang was hij één van de, of misschien wel dé, sterkste spelers in het spel. Dit jaar is hij dat ook weer met een ‘strength’ rating van 98, maar met de rest van de kaart is hij absoluut niet blij. Hij kende zijn beste seizoen ooit en is toch op dezelfde overall rating blijven hangen. In onderstaande Instagram post laat hij weten niet bepaald blij te zijn.

?? I wonder I wonder #Fifa18 #SayItAintSo #Got2BeBanter ??

A post shared by Adebayo Akinfenwa (@realakinfenwa) on

David Luiz

Last but not least is de krullenbol van Chelsea die vorig seizoen ongelofelijk goed speelde en met twee vingers in de neus kampioen werd: David Luiz. Het leverde hem een stijging op in de FIFA rating van 84 naar 86, maar er zijn een paar eigenschappen waar hij absoluut niet tevreden mee is en dat snappen wij heel goed. In onderstaande video maakt Rio Ferdinand de ratings van Hazard, Christensen en Luiz bekend en de reactie van de Braziliaanse verdediger zegt alles. Zijn snelheid is omlaag gegaan en ook zijn schot is in real life vele malen beter.

Hazard staat met zijn rating trouwens op de achtste plaats van beste spelers in het spel. Hier vind je de volledige top 10.