4 tekenen die verraden dat je beter een dartcarrière kunt starten

De Eredivisie ligt al een paar weekjes stil en dus is Nederland nu in de ban van een andere sport: darts. De populariteit van deze sport kent jaarlijks zijn hoogtepunt rondom de jaarwisseling. Wij voetballiefhebbers houden bijna allemaal van het spelletje. Niet gek, want in nagenoeg elke voetbalkantine hangt wel een dartbord. Voor sommigen ligt hier zelfs het begin van een dartcarrière. Of zo’n dartcarrière ook bij jou past hangt af van de herkenbaarheid van de volgende tekenen.

Niet bij dartbord weg te slaan

Na een training of wedstrijd sta jij als eerst bij het dartbord om je naam op het blackboard ernaast te schrijven. Stiekem vind je die pijltjes (correctie: darts) veel leuker dan het lederen projectiel waar je het uur ervoor tegenaan hebt staan schoppen.

Eist graag de spotlight op

Voetbal is een teamsport, maar een teamplayer ben jij niet echt. Het liefst sta jij in het middelpunt van de belangstelling.

Bierbuik

Voor een darter is het belangrijk dat hij met beide benen op de grond blijft, ook als het spannend wordt. Dat stevig bierbuikje van jou zorgt voor extra zwaartekracht en is essentieel voor een grootse dartcarrière.

Rare bijnaam

Voordat je de move naar de dartwereld maakt moet je wel een goede nickname hebben. Wanneer jij al een hele mooie hebt gekregen van je teamgenoten ben je eigenlijk al halverwege.

Leestip: Wat zegt de kleur van je voetbalschoenen over jou?