De 4 tekenen van een slechte verliezer

Winst of verlies, een echte sporter zal het nemen als een man. Bij winst wordt er met z’n allen feestgevierd en bij verlies wordt de tegenstander gefeliciteerd. Het kan nu eenmaal gebeuren dat jij of je teamgenoten een mindere dag hebben, wat kan resulteren in tegenvallend resultaat. Wij snappen ook wel dat het frustrerend kan zijn, maar juist op die momenten laat je zien of je een goede sportman bent, of gewoon een enorm slechte verliezer. Die slechte verliezer herken je aan de volgende punten.

Schoppen

De wedstrijd is gespeeld en frustraties komen bovendrijven. Voor de slechte verliezer is dat reden genoeg om zijn tegenstanders door midden te schoppen. Hij weet dat hij er niets mee opschiet, maar toch vindt hij het nodig om een schorsing te riskeren en zijn tegenstander misschien wel te blesseren.

Vinnie Jones

Anderen de schuld geven

Als er iets is wat aantoont dat je een slechte verliezer bent, is het wel anderen de schuld geven. Je hebt het als team verknald, dus ook jij moet je verantwoordelijkheid nemen en niet de schuld geven aan andere medespelers. En ook niet aan de scheids. Natuurlijk kan hij een discutabele beslissing hebben genomen, maar hij is niet degene die de doelpunten maakt.

Opgeven

De handdoek in de ring gooien is een teken van zwakte. Strijden tot de laatste minuut is wat er op het veld van je wordt verwacht. Natuurlijk kan een flinke achterstand pijnlijk zijn, maar het wordt nog veel pijnlijker als je er vervolgens met de pet naar gooit. Het publiek wil dat niet zijn, jouw trainer wil dat niet zien en dus wordt jij er ook niet beter van.

Geen hand geven

Het minste wat je kunt doen na een verlies is je tegenstander feliciteren en een hand geven. Jullie hebben beide naar deze wedstrijd toegewerkt, hebben allebei voor de winst gespeeld en dat ging er af en toe fel aan toe. Tijdens de wedstrijd hoef je niet aardig te doen, maar zodra het eindsignaal klinkt is de wedstrijd voorbij en geef je elkaar gewoon een hand en feliciteer je ‘m. Als je dat zelfs niet kunt ben je écht een slechte verliezer.

Leestip: De 6 meest gebruikte smoesjes na een fail